Årets Sønderborgvinen prydes af fyrstelig etiket

26. november 2016 Kultur
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Nu kan der købes Årets Ringridervin, Sønderborgvinen, hos blandt andre Wohlenberg i Perlegade og det er 31 år i træk, det har været muligt.

“Vinen koster 89 kroner og de allerførste flasker med Sønderborgvinen, som kom for 31 år siden, kostede 69 kroner”, siger Jørn Petersen fra Wohlenberg lørdag ved afsløringen af vinen.

Jes Andersen afslører årets etiket.

Jes Andersen afslører årets etiket.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvert år laves der en unik etiket til årets Sønderborgvinen – og denne gang er det ikke en kunstner, der pryder flaskerne.

“Vi har valgt en stor etiket, der når næsten hele vejen rundt om flasken. På etiketten er de fire hertugslotte, der ligesom Ringriderfesten er en del af historien”, siger Ringriderfestens formand, Jes Andersen. Han fortæller, at museet på Sønderborg Slot har været med i arbejdet.

“På etiketten er de fire slotte vist, som de så ud en gang og vi skal huske på, at det er helt unikt, der indenfor kommunen ligger hele fire fyrsteslotte. De har alle haft stor betydning for befolkningen”, siger Carsten Porskrog Rasmussen, der er overinspektør på Sønderborg Slot.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flaskernes indhold

“Vinen har en smuk rubinrød farve med lilla nuancer. Duften giver et strejf af brombær og solbær og noter af peber og Middelhavs-urter”, siger Jørn Petersen. Det er en charmerende vin med flot fylde, frisk, frugtig og udtryksfuld.

“Vinen kan nydes med eller uden mad”, siger Jørn Petersen. Altså er det altid passende at skænke et glas.

Rammerne

Traditionen tro blev Sønderborgvinen afsløret på Rådhuset i Sønderborg. Og igen med både heroldere og Sønderborg Garden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jørn Petersen Carsten Proskrog Rasmussen og Erik Lauritzen.

Jørn Petersen Carsten Porskrog Rasmussen og Erik Lauritzen.

“Og jeg synes, det er glimrende, at Rådhuset nogle gange om året bruges til noget festligt. Når jeg kommer her til hverdag, så virker der en smule dystert, men det er helt væk, når der er et arrangement som det her”, siger borgmester Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Sønderborgvinen er selvfølgelig vigtig for Ringriderfesten, men det er den også for Sønderborg. Den viser jo en del af byen og noget af indtjeningen går jo til Ringriderfesten, som også er med til at vise Sønderborg frem”, siger Erik Lauritzen.

Borgmesteren er så småt ved at vænne sig til, at julen står for døren.

“Det har været lidt mærkeligt at gå og sige god jul i et par uger nu. Med med det handlende menneskemylder i byens gader fredag og lørdagens afsløring af vinen, så begynder det at føles mere rigtig at tænke på julen”, siger borgmesteren.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 66)

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. maj 2022 Erhverv, Sydals

Ved Lysabild bygges der en solcellepark som tager hensyn til biodiversiteten

25. maj 2022 Erhverv

Nordic Solar vil have mere fokus på biodiversitet i solparker. Den danske solenergivirksomhed tog forleden første skridt til en ny stor solpark på Als og den er udviklet med et særligt hensyn til biodiversitet i området på og omkring parken. Borgmester Erik Lauritzen, biodiversitetskonsulenter og Nordic Solar tog første spadestik til biodiversitetsprojektet for den nye […]

Læs mere...