Aase Nyegaard: Rema 1000 vil styrke Gråsten som handelsby

3. februar 2021 Politik

Dagligvarekæden Rema 1000 vil gerne åbne en butik i Ulsnæs-Centret og det ønske hilser Teknik- og Miljøudvalget velkommen. Da centret for nuværende er ‘fyldt op’, kan det ske ved, at det nuværende Hebru inddrages i centerområdet og giver plads til dagligvarebutikken og yderligere en forretning.

”Endnu en dagligvarebutik i Ulsnæs-Centret styrker Gråstens position i detailhandelen yderligere, og det – sammen med de arbejdspladser, der følger med – kan vi kun sige ja tak til”, siger Teknik- og Miljøudvalgets formand, Aase Nyegaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som Planloven er nu, må en by kun må have én bymidte, og det giver os anledning til at slå fast, at Gråstens historiske centrum forbliver bymidten, mens Ulsnæs-Centret er et såkaldt ”aflastningsområde”, som så nu udvides med den nuværende møbelforretning”, siger Aase Nyegaard og fortsætter:.

”Samtidig glæder jeg mig over, at vi snart skal til at arbejde med at udvikle en bystrategi for Gråsten. Det giver os gode muligheder for – sammen med borgerne og handelslivet – at se på blandt andet udviklingsmulighederne i bymidten,

Artiklen fortsætter under annoncen

Udvalgets næstformand, Stefan Lydal, er enig:

”Ulsnæs-Centret har i mange år været stedet, hvor borgere fra et stort opland handler dagligvarer. Endnu en forretning vil styrke den tiltrækning og dermed styrke Gråstens position som handelsby. Vi vil holde et borgermøde i forbindelse med høringen om lokalplanen, og da vil der uden tvivl blive taget forskud på arbejdet med bystrategien, som vi kommer til senere. Det bliver et spændende udviklingsarbejde”.

Lokalplanforslaget, som giver mulighed for at udvide handelsområdet og formelt ændre det til et ”aflastningsområde”, kommer i offentlig høring i otte uger.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
22. juni 2021 Kultur, Augustenborg

Trailerkunst på Augustiana

22. juni 2021 Kultur

Under Corona-krisen fik billedhugger Lars Waldemar den idé, at invitere kunstnere til at lave kunst i noget så kunstfjernt som trailere og på den måde skabe en række mobile udendørs kunstværker. ”Ideen om at bruge trailere til kunst er en selvironisk kommentar til forestillingen om Sønderjylland som trailerlandet”, siger Lars Waldemar, der selv stammer fra […]

Læs mere...