Aase Nyegaard vil tage stilling til Dalsmark Plejehjem på et sikkert grundlag

9. januar 2019 Politik

Kommunens jurister siger, at driften af Dalsmark Plejehjem enten skal tages hjem til kommunen eller sendes i udbud, mens jurister fra Danske Diakonhjem siger, at man sagtens kan fortsætte med den nuværende ordning, som iøvrigt har fungeret glimrende gennem årtier. Altså lade Danske Diakonhjem køre videre uden at driften kommer i udbud.

“Fælleslisten har hidtil bakket op om beslutningen om at tage driften hjem til kommunen. Vi vil ikke risikere at driften lander i hænderne på en udbudsvinder, der så ender med at gå konkurs”, siger Aase Nyegaard til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Nu viser det sig, at jurister ikke siger det samme i samme sag og så finder jeg det rigtigt, at vi finder frem til, hvad der er rigtigt, inden vi tager den endelige beslutning”, siger hun.

Hun forklarer, at da Fælleslisten stemte for at tage driften hjem, da var valgmulighederne enten udbud eller hjem.

Måske en helt anden sag

“Hvis det viser sig, at Danske Diakonhjem kan drive plejehjem i 24 andre kommuner uden kommunerne ind imellem skal sende opgaven i udbud, så er det jo en helt anden sag”, siger Aase Nyegaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fælleslisten har ingen fast holdning til, hvad der skal i udbud og hvad der ikke skal.

“Vi går efter den bedste løsning på alle områder”, siger Aase Nyegaard.

“Hvis både Fælleslisten og Slesvigsk Parti springer fra deres ja til at tage driften af Dalsmark Plejehjem over i kommunale hænder, så er der ikke længere et flertal bag beslutningen”, siger borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT.

Politikerne i Social- og Seniorudvalget har været gennem sagen over flere udvalgsmøder.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Kom tæt på krimidronningen Sara Blædel når hun besøger Brecklings Bogcafé

5. februar 2023 Kultur

Allan Breckling har sat Sara Blædel – Danmarks kvindelige krimiforfatter nummer ét – på plakaten til den næste udgave af Brecklings Bogcafé, som finder sted i Sønderborghus onsdag den 1. marts fra klokken 19. “Når jeg får besøg af Sara Blædel igen, så er det på opfordring fra flere kvindelige krimilæsere og jeg er glad […]

Læs mere...