Aase Nyegaard vil tage stilling til Dalsmark Plejehjem på et sikkert grundlag

9. januar 2019 Politik

Kommunens jurister siger, at driften af Dalsmark Plejehjem enten skal tages hjem til kommunen eller sendes i udbud, mens jurister fra Danske Diakonhjem siger, at man sagtens kan fortsætte med den nuværende ordning, som iøvrigt har fungeret glimrende gennem årtier. Altså lade Danske Diakonhjem køre videre uden at driften kommer i udbud.

“Fælleslisten har hidtil bakket op om beslutningen om at tage driften hjem til kommunen. Vi vil ikke risikere at driften lander i hænderne på en udbudsvinder, der så ender med at gå konkurs”, siger Aase Nyegaard til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Nu viser det sig, at jurister ikke siger det samme i samme sag og så finder jeg det rigtigt, at vi finder frem til, hvad der er rigtigt, inden vi tager den endelige beslutning”, siger hun.

Hun forklarer, at da Fælleslisten stemte for at tage driften hjem, da var valgmulighederne enten udbud eller hjem.

Måske en helt anden sag

“Hvis det viser sig, at Danske Diakonhjem kan drive plejehjem i 24 andre kommuner uden kommunerne ind imellem skal sende opgaven i udbud, så er det jo en helt anden sag”, siger Aase Nyegaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fælleslisten har ingen fast holdning til, hvad der skal i udbud og hvad der ikke skal.

“Vi går efter den bedste løsning på alle områder”, siger Aase Nyegaard.

“Hvis både Fælleslisten og Slesvigsk Parti springer fra deres ja til at tage driften af Dalsmark Plejehjem over i kommunale hænder, så er der ikke længere et flertal bag beslutningen”, siger borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT.

Politikerne i Social- og Seniorudvalget har været gennem sagen over flere udvalgsmøder.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2021 Samfund, Sønderborg

Vand på Sønder og Nørre Havnegade

5. december 2021 Samfund

Søndag aften kom vandet op på Sønder Havnegade og ved Nørre Havnegade – ud for Promenadens ishus – steg vandet udenfor afspærringen, mens der var tørt indenfor den. Ved Rytterstatuen var der også vand på gaden. Vandstanden toppede omkring klokken 20, hvor DMI havde varslet at vandstanden ville være op til en meter over daglig […]

Læs mere...