Fra Skagen til Svaneke holder danske bryggerier lørdag den 15. juni åbent hus på Bryggeriernes Dag. Og der er nok at se og høre på i en fantasifuld og eksperimenterende branche, hvor vand, malt, humle og gær bliver blandet og brygget på et utal af måder.
Brøggeriet inviterer også inden for i bryggeriet, hvor det bliver muligt at høre om kunsten at brygge en god øl, høre lidt om stedets historie og få smagsprøver på øl, som kan gøre sommermiddagen til en ekstra god oplevelse.
– Vi sætter en ære i at brygge godt øl med gode råvarer. Og rigtig mange danskere har fået øjnene op for, at en god flaske øl kan være et glimrende alternativ til vinen, siger Allan Jylov, Brøggeriet.
På den nye facebook-side ”Det Danske Ølakademi” kan man hente inspiration til øl og mad. Eller blot blive klogere på øllets verden.
Og det går godt for udviklingen af nye danske øl. 756 nye danske øl kom på markedet i 2012, hvilket er en markantstigning i forhold til den hidtidige rekord på 647 nye øl i 2008. De seneste 10 år har budt på i alt 4.645 nye danske øl.