Åbent Hus på EUC Syd-skolerne

16. januar 2019 Uddannelse

Lørdag den 26 januar klokken 10 – 13 holder EUC Syd åbent på deres fem skoleadresser i
de fire byer Aabenraa, Sønderborg, Haderslev og Tønder.

Der er mulighed for at se de forskellige værksteder og undervisningslokaler, snakke med lærere, elever og vejledere og få et indtryk af de mange uddannelser, skriver EUC Syd i en pressemeddelelse.

Undervejs byder vi bl.a. vores gæster på kaffe, te og et EUC Syd-bolsje. Flere steder kan man få smagsprøver, deltage i konkurrencer og prøve lidt fra uddannelserne. For eksempel kan man hos struktørerne i Haderslev prøve at bukke armeringsjern og lægge belægningssten, ved tanklinikassistenterne på Stegholt i Aabenraa er der quiz med præmier, på Lundbjerg i Aabenraa har transportuddannelserne og VVS’erne forskellige tiltag, i Tønder kan man hos elektrikerne skifte en stikkontakt og i Sønderborg serverer gastronomerne smagsprøver og alle steder kan man blandt meget andet blive klogere på området omkring praktikpladser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Elevguider

På alle adresser vil vores elevguider fx guide en rundtur- De kan kendes på, at de har mørkeblå t-shirt med EUC Syd-logo og et stort gult badge: ’SPØRG MIG’.

Kommer man som besøgende fra 9., 10. eller tilsvarende – måske fra en efterskole – fortæller vi alle steder om, hvordan man starter på en erhvervsuddannelse ved at vælge en fagretning/grundforløb 1. Er man ældre og det er over 2 år siden, man forlod folkeskolen, startes på grundforløb 2.

Artiklen fortsætter under annoncen

Programmer for de enkelte byer kan i ugen op til Åbent Hus downloades på vores hjemmeside i nyheden på forsiden ’Åbent Hus og informationsaftner om htx og ib’. Oversigten over hvilke uddannelser, der er på hvilke adresser er klikbar.

Man kan på den måde finde, hvilken adresse man skal besøge, for at se og høre om den uddannelse, man selv er interesseret i.

Teknisk Gymnasium

Vil man høre om studentereksamen på Teknisk Gymnasium eller IB, er der informationsaftner den 22. januar i Aabenraa og 24 januar i Sønderborg og Haderslev.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved Åbent Hus er der gymnasieinformation ved stande og i Tønder et informationsmøde kl. 11 – det er beskrevet i nyheden på forsiden af hjemmesiden.

 EUC Syd udbyder:

Der er mange uddannelser på hver adresse.

  • Eud: omkring 50 erhvervsuddannelser med trin og specialer
  • Eux: faglært og student på én gang – 15 forskellige uddannelser.
  • Htx: student fra Teknisk Gymnasium – 6 forskellige studieretninger
  • IB: International Baccalaureate Diploma, engelsksproget student
  • Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk