Advarselslamper blinker for regionens storstilede supersygehus

16. august 2016 Erhverv

Planerne for det nye supersygehus Nyt OUH er ifølge Fyens Stiftstidende i fare for ikke at blive så storstilede som det er planlagt.

Det er en af konklusionerne i Region Syddanmarks seneste status over arbejdet med supersygehuset, der tændte advarselsblinket, fordi totalrådgiveren Medic OUH før sommerferien afleverede et projektforslag, hvor budgettet er overskredet med hele 1,3 milliarder kroner.

Regionen og totalrådgiveren har siden arbejdet på en undersøgelse af, hvad det er, der har fået budgettet til at skride med flere end 20 procent. Men allerede nu tager regionen forbehold for, at både kvalitet, økonomi og tiden kan begynde at skride, som en konsekvens af skreddet i budgettet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det hele er samlet i en statusrapport for andet kvartal, som politikerne i regionens Innovationsudvalget skal diskutere på torsdag.

Projektets økonomi, tid og kvalitet er hvert kvartal siden starten blevet vurderet på kategorierne grøn, gul og rød, hvor grøn betyder, at alt går som planlagt, mens rød betyder, at planerne er i fare for at skride.

Og i den seneste opgørelse har økonomien for første gang fået farven rød.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk