Æ Als Knejtes klubsang ligger nummer ét på Dansktoppen

14. januar 2023 Kultur

Lørdag over middag skal Thomas Steen og de andre medlemmer fra knallertklubben Æ Als Knejte følge med i Dansktoppen på P5 og det skyldes, at de skal høre om sangen ‘ÆAK ’17’ stadig ligger på førstepladsen.

“Sangen ÆAK ’17 kom ind på Dansktoppen og oven i købet på førstepladsen juleaftens dag. Den lå også nummer et den 7. januar og så er det jo spændende at følge med i, hvordan den ligger nu”, siger musiker Thomas Steen, der har skrevet tekst og melodi og indspillet sammen med sin faste makker, Allan Riggelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Opfordring til at skrive sangen

Flere knallertklubber har en klubsang og nogle af kørerne fra Æ Als Knejte mente, at det skulle de også have og det var nærliggende at spørge Thomas Steen, som også kører i klubben, om han ville tage opgaven.

“Jeg fik at vide, det skulle være en popsang og den skulle handler om det at køre veteranknallert og om sammenholdet og fællesskabet i klubben, altså om os”, siger Thomas Steen til SønderborgNYT. Han fortæller, at der hurtigt blev lavet en demoindspilning.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Efter gutterne havde hørt den, gav de grønt lys til at gå videre”.

Sangen blev indspillet og der blev også lavet en musikvideo – nogle mente, det kunne være sjovt at sende den ind som ‘bobler’ på Dansktoppen, hvor sangen sprang fra ‘boble-bassinet’ og op på førstepladsen.

“Når vi samles, så har vi læderjakke og klubveste på – og det sender jo et signal om, vi er nogle farlige karle. Men skal sandheden frem, så er vi en flok, hvor de fleste er familiefædre, som synes, det er herligt at trille rundt på gamle knallerter. Vi bliver jo teenagere igen, når vi starter dem”, siger Thomas Steen og han håber, at det også er det indtryk andre får, når de hører sangen og ser videoen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og så er den uden bandeord og det er jo dejligt, fordi mange af vores børn synger med på den, når de hører den i radioen”.

Dansktoppen på P5 sendes i dag lørdag fra klokken 13:05 – og du kan være med til at stemme på ÆAK ’17.

Se og hør Æ Als Knejtes musikvideo på YOUTUBE.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. januar 2023 Kultur, Sønderborg

SMUK havde Dorthe Gerlach med til Nytårskoncerten

28. januar 2023 Kultur

Fredag aften spillede Slesvigsk Musikkorps Nytårskoncert i Alsion og inden musikken begyndte, så var J. P. Rasmussen fra Hjemmeværnet på scenen og byde velkommen. Det skyldes, at Hærhjemmeværnet og Lions Sønderborg og Alssund er sammen om at arrangere koncerten. “SMUKs Nytårskoncerter kom til Sønderborg i 2003 og det skyldes en meget fremsynet chef på Sønderborg […]

Læs mere...