Ældre-, handicap- og børneområdet blev dyrere i drift end kommunen havde ventet

17. juni 2021 Samfund

Det har gennem flere år ligget i kortene, at der bliver flere og flere ældre mennesker – både i Sønderborg og i landets andre kommuner.

“Og det er der taget højde for i vores budgetter, hvor vi har forhøjet beløbet til ældreområdet”, siger borgmester Erik Lauritzen, der ligesom de øvrige medlemmer i Økonomiudvalget har måttet erkende, at social- og seniorområdet blev dyrere end pengene rakte til.

I kommunen holdes der hele tiden øje med, om de forskellige forvaltninger holder de budgetter, som de har, så der hurtigt kan reageres, hvis ikke de gør det.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er flere ældre end ventet, som har fået virkelig meget hjælp og støtte. Der er brugt flere penge end ventet på det, som vi kalder handicapområdet og så har der været dyre handicap- og anbringelsesager på børneområdet”, siger borgmesteren.

Og selvom det altid er træls, når pengene ikke rækker, så ser det alligevel ikke helt sort ud.

“Der er kommet mange forsikrede ledige i arbejde og det giver overskud på arbejdsmarkedsområdet – og de penge kan vi bruge til at dække underskuddet i Social- og Seniorforvaltningen”, siger Erik Lauritzen. Og når det er gjort, så ser alting glimrende ud, fordi der i kommunen som helhed, er styr på pengene.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2022 Kultur, Sønderborg

Brecklings Bogcafé gav lidt indsigt i krimi-tanker, obduktioner og filmarbejde

5. december 2022 Kultur

Søndag eftermiddag fandt årets sidste udgave af Brecklings Bogcafé sted i Sønderborghus, hvor godt 160 gæster lyttede til værten Allan Breckling, forfatterne Louise Nielsen og Karen Inge Nilen samt filmproducer Kasper Gravesen, som skal filme Karen Inge Nielsens grænselandskrimier. Først på scenen var Louise Nielsen, som fortalte, at hun gennem længere tid gik med ideerne […]

Læs mere...