Ældre Sagen: Hør hvordan du undgår at blive snydt med NemID, hævekort og i online-handel

10. marts 2022 Broager
Birgitte Sprogø. Pressefoto
Birgitte Sprogø. Pressefoto

Svindel med betalingskort, med NemID og ved online-handlen fylder mere og mere. Samtidigt bliver de kriminelle mere kreative. Men vi kan godt selv blive bedre til at se faresignalerne, skriver Ældre Sagen Gråsten.

Sydbank vil, som samfundsansvarlig bank, gerne være med til at udbrede kendskabet til faresignalerne. Rådgiver, Birgitte Sprogø fra Sydbank i Gråsten kommer derfor til Broagerhus søndag den 20. marts klokken 12 og fortæller, hvad man skal være opmærksom på, når det gælder online-handel eller mobil-kontakt fra kriminelle.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi ser med stor alvor på online-svindel – og i det hele taget al form for svindel. Sammen med finanssektoren løber vi hver dag stærkt for at hjælpe til at være foran, når det gælder svindel på nettet. Jeg deltager derfor ved ældresagens fine arrangement med viden, tips og tricks for at undgå faldgruberne ved online-handlen”, siger rådgiver Birgitte Sprogø. Hun fortsætter:

”Nogle gange går det rigtigt stærkt i hverdagen, når man handler online, så man skal ikke bare nødvendigvis swipe løs, når man bliver bedt om det. Jeg har nogle eksempler med på, hvad man her skal være opmærksom på”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ældre Sagens arrangementer plejer at være et tilløbsstykke, hvorfor det gælder om at være hurtig til at tilmelde sig.

”Vi hører jævnligt om al mulig slags svindel og er derfor glade for at sætte fokus på det, for det er både ubehageligt, ærgerligt – og for ikke at sige ydmygende at blive udsat for svindel – al slags. Og vi kan godt blive bedre til at lukke de digitale og virtuelle døre, så vi selv er med til at reducere de menneskelige fejl og dermed læse færre avisartikler med kedelige overskrifter”, siger Ældre Sagens arrangør, Grete Bischke.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er første gang, at Ældresagen og Sydbank har et samarbejde om svindel, men måske ikke det sidste.

Det er åbent for alle, men tilmelding er nødvendig – og det er først-til-mølle-princip

Tilmelding senest den 16. marts kl. 18:00 til Tove Uldall Beck på mail: tove.uldall@gmail.com med angivelse af medlemsnummer til Ældresagen og telefonnummer

Det koster 75 kroner for medlemmer af Ældre Sagen og  100 kroner for ikke-medlemmer.

Prisen dækker foredrag og menuen med Bøf Stroganoff med kartoffelmos og surt, ymerfromage med frugtsovs.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. maj 2022 Erhverv, Nordborg

Skal du med til Klovneløb?

19. maj 2022 Erhverv

Den 29. maj fra kl. 13.30-16.30 er der Klovneløb i Nordborg og det har til formål at samle familier og venner til en hyggelig dag i en god sags tjeneste. Med løbet samles der ind til den landsdækkende forening Danske Hospitalsklovne, så endnu flere hospitalsklovne kan komme ud og glæde børn og unge, der må […]

Læs mere...