Ældreområdet kan afgøre kommunalvalget

1. oktober 2017 KV2017 Skrevet af: Michael Kjær

Når krydset skal sættes den 21. november til kommunalvalget, kan det meget vel være partiernes og kandidaternes ældrepolitik der afgør, hvor vælgerne sætter deres kryds.

Berlingske har spurgt danskerne om kommunalvalgets vigtigste emner, og undersøgelsen viser, at 34 pct. af vælgerne mener, at ’ældreområdet’ er det vigtigste emne. 30 pct. af vælgerne mener, at ’skole og unge’ er de vigtigste emner, mens 21 pct. mener at ’social indsats’ er det vigtigste emne til kommunalvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det viser undersøgelsen fra Kantar Gallup, der har spurgt danskerne på vegne af Berlingske.

Undersøgelsen viser også, at hele 60 pct af de adspurgte over 60 år angiver ’ældreområdet’ som et af de vigtigste emner, mens kun 14 pct. blandt de 18-35 årige og 27 pct. blandt de 36-59 årige mener at ’ældreområdet’ er et af de vigtigste emner til kommunalvalget.

Og da der typisk er lavere valgdeltagelse blandt de unge, i forhold til de ældre, kan uenigheden blandt generationerne afgøre valget:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er klart, at de her præferenceforskelle bliver skaleret op, for der vil være flere mennesker med præferencer for ældreområdet, der kommer til at gå ned og sætte et kryds på valgdagen”, siger adjunkt ved Copenhagen Business School, Jens Olav Dahlsgaard, til Berlingske.

29. marts 2024 Sønderborg, Frivillige

Aabenraa Selvhjælp vil hjælpe seksuelt krænkede i Sønderborg

29. marts 2024 Sønderborg

Voksne med senfølger efter seksuel krænkelse i barndommen kæmper med psykiske og/eller fysiske følgereaktioner. De hyppigst forekommende er PTSD, angst, lavt selvværd, tvangsforestillinger, problemer med krop og seksualitet, selvskadende, suicidal eller seksualiseret adfærd, spiseforstyrrelser og stofmisbrug. Ventetiden for at komme i behandling er over to år. Det betyder, at borgerne ikke få hjælp hurtig. Vi […]

Læs mere...