Ærø og Sønderborg Kommune styrker samarbejdet

2. juli 2015 Sundeved

Gennem de senere år har der udviklet sig et tættere og tættere samarbejde mellem Ærø Kommune og Sønderborg Kommune. Nu er samarbejdet nået til et punkt, hvor begge kommuner ønsker at formalisere det og samtidig forankre det stærkere i begge kommuner.

Sønderborgs udvalg for kulturel og regionaludvikling var den 20. oktober i fjor vært for et møde, hvor politikere fra begge kommuner drøftede samarbejdet og resultatet er nu nedfældet i et ”Letter of Intent”, der er godkendt i begge kommuner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stephan Kleinschmidt forventer et godt samarbejde om bla. turisme og uddannelser.

Stephan Kleinschmidt forventer et godt samarbejde om bla. turisme og uddannelser.

De to kommuner er enige om, at det er en forudsætning for samarbejdet, at der er en effektiv færgeforbindelse mellem Ærø og Als samt en effektiv busbetjening af færgeafgange og –ankomster på såvel Ærø som Als. De er desuden enige om, at samarbejdet skal fokusere på konkrete udviklingsprojekter, der har værdi for begge parter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udviklingsprojekterne skal udvikles i relation til temaerne turisme, studie- og bomuligheder, kultur til borgerne og energi og miljø.

Ærøs borgmester, Jørgen Otto Jørgensen, er glad for, at samarbejdet nu bliver formaliseret og gjort mere konkret.

“Nu sættes der retning på samarbejdet, og det betyder, at vi kan komme i gang med målrettede projekter, der er til gavn og glæde for borgerne i begge kommuner”, siger Jørgen Otto Jørgensen i en pressemeddelelse.

Stephan Kleinschmidt, udvalgsformand for Kulturel og Regional Udvikling i Sønderborg, er helt på linje med Ærøs borgmester:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har mange sammenfaldende interesser, og jeg er sikker på, at denne aftale kommer til at sætte mere skub i konkrete samarbejdsprojekter. Det kommer bl.a. til at handle om samarbejde om kystturisme, uddannelser og klima og energi”, siger Stephan Kleinschmidt.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. august 2021 Erhverv, Sønderborg

Plantorama inviterer til fødselsdag

4. august 2021 Erhverv

Søndag den 15. august byder Plantorama i Center Øst på Corona-forsinket sensommerfødselsdag med rundstykker, kage og gode tilbud i hele centeret – og alle er naturligvis inviteret. ”Vi har ventet længe på at kunne fejre denne fødselsdag, og derfor er jeg helt sikker på, at det bliver et brag af en fest her i centeret, […]

Læs mere...