Ærøs el-færge skal døbes af Christina Clausen

29. april 2019 Erhverv

Den kommende gudmor til Ærøs el-færge er fundet, og det er Christina Clausen fra Danfoss, som skal svinge champagneflasken, når el-færgen skal døbes.

Christina Clausen er Corporate Communications Consultant i Danfoss, og så er hun barnebarn af Mads og Bitten Clausen, som grundlagde Danfoss.

”Det er nærliggende at Ellens gudmor repræsenterer et af de firmaer, der har været med til at drive udviklingen af eldrift på det maritime område. Vi er stolte over, at Danfoss vil lægge gudmor til vores kommende færge, som er en pioner indenfor skibsfarten”, siger Ærø Kommunes borgmester, Ole Wej Petersen, på hjemmesiden for projektet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Danfoss Editron er en af ni partnere i det EU-finansierede E-ferry projekt og de står bag det elektriske fremdriftssystem samt ladesystemet.

”Samtidig symboliserer valget også det tætte forhold mellem Ærø og Sønderjylland/Als. Både historisk, geografisk og erhvervsmæssigt: Et forhold som forhåbentligt styrkes yderligere ved indsættelsen af Ellen og den øgede frekvens af færger mellem Ærø og Sønderjylland”, siger borgmester Ole Wej Petersen.

Dåben arrangeres af Ærø Kommunes færgeselskab, Ærøfærgerne, og forventes at finde sted den 1. juni.

Artiklen fortsætter under annoncen

E-ferry projektet er et EU støttet udviklingsprojekt med det formål at designe, bygge og demonstrere en 100 procent elektrisk passager- og bilfærge, der kan sejle op til 22 sømil mellem hver opladning, hvilket er syv gange længere end hidtil muligt.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk