Afdeling M14 på Sønderborg Sygehus vinder Arbejdsmiljøprisen 2020

8. september 2020 Erhverv

På sengeafdelingen M 14 på Sønderborg Sygehus var vold og trusler fra patienter så stort et problem for personalet, at mange af dem meldte sig syge eller søgte noget andet arbejde.

Sådan er det ikke mere og i dag, tirsdag, udnævnes afdelingen som vinder af Arbejdsmiljøprisen 2020 i kategorien psykisk arbejdsmiljø. Den uddeles af Arbejdsmiljørådet.

Patienterne på M14 kan blive forvirrede, voldelige og truende som følge af deres medicin eller sygdom. Løsning på det problem blev altså at introducere BVC – Brøset Violence Checklist – til at vurdere den enkelte patient. På den baggrund kan sygeplejerskerne på forhånd vide, om de skal have en læge til at tilse patienten eller gå ind til patienten i hold.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det har løftet stemningen og trygheden blandt hele personalet, ligesom effekten af indsatsen kan mærkes og aflæses helt konkret, fortæller Anette Brink, der er oversygeplejerske på afsnittet.

”Vi formår at fastholde personalet nu, og sygefraværet er blevet lavere. Vi har færre volds- og trusselsepisoder, og vi er bedre til at få anmeldt dem, der er, uanset størrelsen. Arbejdsglæden er også blevet større, og langt flere kommer for eksempel til sociale arrangementer”, siger hun i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Løs mere om prisen og de tre øvrige vindere her på Arbejdsmiljørådets hjemmeside

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
30. september 2022 Politik, Sønderborg

Tirsdag afgøres det om Skøjtebanen kommer op

30. september 2022 Politik

Skøjtebanen i Sønderborg åbner normalt hvert år i november eller december afhængig af vejret. Elforbruget til opbygning og til at fryse is på banen er højt. Det samme er de tekniske vedligeholdelsesomkostninger. På tirsdag skal Teknik-, By- og Boligudvalget beslutte, om Skøjtebanen skal stilles op eller om den ikke skal. Forvaltningen anbefaler, at skøjtebanen ikke […]

Læs mere...