Aflivede mink giver varme i stuerne i Sønderborg og Gråsten

Foto: SønderborgNYT
8. november 2020 COVID-19

Sønderborg Varme skal, som andre fjernvarmeværker, hjælpe med at bortskaffe de mange mink og modtager det første læs i starten af den kommende uge.

På kraftvarmeværket i Sønderborg har de sagt ja til at hjælpe og  her vil minkene blive omdannet til varme i stuerne i Sønderborg og Gråsten. Men før værket når så langt, skal de have de rigtige godkendelser fra myndighederne og være sikre på, at forbrændingen af mink foregår på forsvarlig vis.

“Det er jo ikke det affald, vi normalt afbrænder, så det kommer til at betyde, at vi skal gøre det anderledes, end vi plejer”, siger direktør i Sønderborg Varme, Erik Wolff til TV Syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når vi får mink ind – måske op til 10 tons på én gang – så skal det for det først blandes rigtig godt i det andet affald, og for det andet skal vi overvåge forbrændingen, så det, der kommer ud i den anden ende, også kan bruges”, siger Erik Wolff.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
24. oktober 2021 Kultur, Gråsten

Brecklings Bogcafé: Halvdelen af billetterne til Jussi Adler Olsen er solgt

Foto: Robin Skjoldborg
24. oktober 2021 Kultur

Noget tyder på, at det blive sidste gang man kan møde krimikongen Jussi Adler-Olsen i det sønderjyske, siger Allan Breckling, som er vært i Brecklings Bogcafé, som har valgt Gråsten – det lille kongerige – til at få besøg af den verdensberømte forfatter torsdag den 18. november klokken 19.00. Rammen bliver Ahlmannsparkens BHJ-sal. “På 10 […]

Læs mere...