AGS flager igen med det grønne flag

28. november 2020 Samfund
Borgmesteren står klar med det grønne flag
Borgmesteren står klar med det grønne flag

Fredag hejste borgmester Erik Lauritzen sammen med rektor Jeppe Kragelund igen det grønne flag over AGS, som en markering af Alssundgymnasiets fortsatte arbejde for et grønnere og bedre miljø.

Siden 2010 har Alssundgymnasiet været en del af Friluftsrådets ”Grønt flag – grøn gymnasieskole”-projekt, der går ud på at involvere eleverne i bæredygtighedsaktiviteter og give dem ejerskab til de tiltag, der foregår både på skolen og i lokalsamfundet.

Hovedtemaet for sidste skoleårs aktiviteter var ”Bæredygtigt forbrug”, og med godkendelsen af årsrapporten har Alssundgymnasiet igen fået ret til at flage med det grønne flag og dermed vise, at gymnasiet arbejder aktivt for et grønnere og mere bæredygtigt miljø, skriver GAS i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skolens miljøråd, der hovedsageligt er styret af elever, arbejder i år bl.a. med sammenslutningen Klimagymnasier, som i september afviklede en Ungescene ved Klimafolkemødet i Middelfart. Miljørådet har også sammen med netværket Ung Energi netop afholdt temaugen ”Fem Fede Dage”, der sætter fokus på de unges eget forbrug.

AGS har desuden flere projekter under FN’s verdensmål i støbeskeen, bl.a. ved at arbejde med internationale relationer i de sproglige studieretninger. Gymnasiet prioriterer at være en del af Sønderborgs ambitioner om grøn omstilling ved at bidrage med bæredygtighedsindsatser, hvor det er muligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
26. oktober 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Didde Lauritzen har fokus på børn, skoler og på de udsatte

26. oktober 2021 KV21

Didde Lauritzen har været en del af Børne- og Uddannelsesudvalget og hun har også været med i Sundhedsudvalget i denne byrådsperiode og hun er, som sin far, borgmesteren, socialdemokrat. Det er Didde Lauritzens første byrådsperiode, så der har været meget, som hun skulle lære. ”Det har været vildt spændende, jeg har nydt at være med […]

Læs mere...