Ahmad Jouma har del i æren for at Tønder fik Bibliotekernes Formidlingspris

25. januar 2019 Kultur

Tønder Kommunes Biblioteker fik torsdag – sammen med virksomheden eReolen – overrakt Bibliotekernes Formidlingspris – særligt på grund af projektet ’Mens vi venter’.

Så enkelt kan projektleder Ahmad Joumaa fra Sønderborg beskrive eftermiddagen, hvor kulturministeren, Mette Bock, dukkede op for at overrække prisen.

“Det er megastort. Jeg føler mig ydmyg over at kunne modtage den sammen med mit bibliotek, siger Ahmad Joumaa til TV Syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han mener, at kulturformidlingsprojektet har været med til at gøre biblioteket til et omdrejningspunkt for fællesskaber – og ikke kun til et sted for biblioteksmaterialer.

Ideen til projektet har to år på bagen. Det er startet op af Tønder Bibliotek og AsylSyd.

Projektet forsøger at gøre ventetiden for asylansøgere i Danmark bedre med forskellige produkter og arrangementer.

Ahmad Joumaa har blandt andet skrevet en bog til inspiration for andre. I bogen fortæller asylansøgere om at vente i Danmark – og hvordan de bruger deres tid.

Artiklen fortsætter under annoncen

Meget mere

Der kan også nævnes kulturbazar, udflugter, strikkecafé mellem danske kvinder og kvindelige asylansøgere – og så bliver unge asylansøgere, under titlen ’Viden er magt’, motiveret til uddannelse gennem blandt andet teambuilding.

Der er mange tiltag på listen, som Ahmad Joumaa er sikker på, alle har været med til at sikre prisen:

“Det betyder utrolig meget. Jeg føler mig bekræftet i, at de metoder, vi bruger, virker. De giver genklang ude i samfundet”, siger han til TV Syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med prisen er håbet, at andre kommunale biblioteker kan blive inspireret til at bruge lignende koncepter og arbejdsmetoder, som asylansøgerne i deres område kan drage nytte af.

Med prisen følger 25.000 kroner, som Ahmad Joumaa håber kan blive brugt til endnu mere kulturformidling og oplevelser for asylansøgerne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. marts 2023 Samfund, Sønderborg

Beboere på Kær får ikke erstatning efter sprængningen af bomberne

21. marts 2023 Samfund

Forsvarskommandoen har modtaget anmeldelser fra ti lodsejere, der har fået skader på bygninger i forbindelse med sprængningen af bomberne ved Arnkilsmaj og alle lodsejere har fået afvist deres erstatningskrav. Beboerne har fået skaderne dækket af deres forsikringer, men det er nu afgjort, at Forsvaret ikke dækker selvrisikoen. Det betyder, at beboerne selv står med regningen, […]

Læs mere...