Akademiet for talentfulde fejrede de kloge hoveder

21. januar 2019 Uddannelse

På Skt. Knuds Gymnasium i Odense har en elev, der fra midten af 1.g frem til starten af 3.g har været medlem af ATU, Akademiet for talentfulde unge. Eleven fra Sønderborg er Jesper Kjær Christensen, 3. g, science

De unge talenter blev forleden på Viby Gymnasium med taler og diplomoverrækkelser.

Eleven var en del af 6. årgang ATU’ere, som har gennemført det intensive akademiske forløb på to år samtidig med deres gymnasieuddannelse, skriver ATU i en pressemeddelelse.

I en almindelig gymnasieklasse sidder gennemsnitligt to elever, der har evne og lyst til at arbejde ekstra med deres akademiske interesser. Akademiet for Talentfulde Unge samler disse fagligt engagerede elever og tilbyder dem muligheden for at blive dygtigere i et intenst miljø.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formålet med Akademiet er at give gymnasieelever med akademisk potentiale et bredere og mere kontinuert tilbud med intellektuelle udfordringer og erfaringer, der opkvalificerer deres daglige arbejde, styrker deres studiekompetencer og naturligt leder dem til en videregående uddannelse.

Udover at udvikle deres faglige og studiemæssige kompetencer får de samtidig et socialt netværk af ligesindede.

Line Sølvsten, 3y, biokemi og Marjam Temirlanovna Baskhanova, 3x, science fra Teknisk Gymnasium i Aabenraa blev også fejret.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Samfund, Sønderborg

Sådan kommer du over Alssund når Kong Christian Xs Bro er lukket i uge 42

25. september 2021 Samfund

Rustbehandling er forklaringen på, at Kong Christian Xs Bro lukkes helt i efterårsferien, altså uge 42. Der er noget uopsætteligt rustarbejde, som skal laves og det medfører en total sandblæsning og maling af broklapperne. Når arbejdet går i gang kan hverken gående, cyklister eller bilister kan komme over broen. I perioden kan cyklister og gående […]

Læs mere...