Aktiviteter for hele familen holder Gråsten Badmintonklub i gang

20. januar 2021 Sport

Gråsten Badmintonklub har tænkt i helt nye baner for at fange alle grupper af medlemmerne under corona-nedlukningen.

I foråret kunne den sønderjyske badmintonklub konstatere, at de ældre spillere og talentgruppen hurtigt tog onlinetræningen til sig, mens det var stræks sværere for de andre grupper. Derfor var klubben nødt til at tænke anderledes, da anden nedlukning ramte kort før jul.

Nu arrangerer Gråsten Badmintonklub både styrke- og stabilitetstræning som de gjorde i foråret og en balance- og koordinationstræning, som er mere målrettet de yngre spillere. Her kan forældrene også være med. Seneste skud på stammen er en decideret familieaktivitet i den lokale skov.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har lavet en trekilometerrute med ti poster. Så er tanken, at man kan tage rundt med sin familie eller med sine tætteste venner i ens coronaboble. Efter hver post afrapporterer man enten i form af et billede i facebookgruppen eller ved at sende en sms til en af trænerne”, siger formand Carsten Clausen Kock i en pressemeddelelse.

Familien er børnenes vigtigste boble

Ved hver af de ti poster hænger en A4-side, hvor der skal løses en opgave. Det kan være motoriske udfordringer, fysiske opgaver eller andre ting, der skal dokumenteres med et billede. Ruten er lagt ud på klubbens facebookgruppe, så den kan tjekkes fra mobilen undervejs.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tanken bag at lave aktiviteter, der inddrager hele familien, er både ud fra et coronaperspektiv, og for at forældre og børn kan hanke op i hinanden.

”Familien er børnenes primære boble lige nu. Derfor prøver vi at lave aktiviteter, hvor de kan være sammen og få noget ud af hinanden. Vi vil gerne byde ind med en aktivitet, hvor man kan være sammen og have noget glæde af hinanden og måske samtidig sender klubben en venlig tanke”, forklarer formanden.

Derfor er aktivitetsløbet også planlagt en lørdag, hvor forældrene har fri fra arbejde, så det passer ind i deres dagsorden.

Sønderjysk kagebagning

Gråsten Badmintonklub lever også op til sine sønderjyske rødder ved at have arrangeret en kagebagningskonkurrence, som hverken har noget med træning eller badminton at gøre.

“Hvis bare børnene hygger sig og har haft det sjovt, er klubben glad”, fortæller Carsten Clausen Kock og fortsætter:

”Det er helt ovre i det hyggelige og kreative segment. Der er nogle, der gerne vil være aktive sammen med andre, men som ikke kan hidse sig op til at lave online konditionstræning. Der falder nok også noget af til familien med en kagebagningskonkurrence, som kan udløse noget hygge ude i de små hjem”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det eneste krav er, at bageren er med på det billede, som uploades til facebookgruppen, inden vinderen afsløres senere på et livestream.

”På den måde kan vi i trænergruppen give feedback, så børnene kan mærke, at vi lægger mærke til, at de er der”.

Må ikke glemme hvor fedt det er

For Carsten Clausen Kock handler de mange tiltag i høj grad om at bevare så meget af fællesskabet som muligt, selvom aktiviteterne foregår virtuelt. Derfor opfordrer trænerne også børnene til at tænde for kameraet, når de træner sammen på Teams, så spillerne oplever, at der bliver lagt mærke til, at de er med.

Artiklen fortsætter under annoncen

”De skal have en oplevelse af, at vi er sammen. Vi ved, hvor vigtigt det sociale er for at fastholde unge såvel som voksne. Jeg vil være ked af at miste medlemmer, fordi de har glemt, hvor fedt det er at gå til badminton. Jeg er sikker på, at en del af det fede også er at være sammen med sine kammerater”, siger han.

Derfor håber formanden, at forældrene griber den bold, som foreningen har kastet op.

”Vi prøver virkelig at sætte rammen og håber, at forældrene for de mindre børn vil være med til at gribe den. Jeg vil hade at gå i dvale. Det vil bare være ærgerligt, for vi har bygget noget rigtig godt op i vores forening. Når det nu er svært at dyrke sporten, så kan vi dælme sørge for at holde hinanden i gang socialt i stedet”.

Tag udgangspunkt i foreningen

Gråsten Badmintonklub er allerede i gang med at planlægge de næste aktiviteter. De overvejer blandt andet en ’ugens udfordring’, hvor spillerne for eksempel skal sende deres bedste badminton trick-shot ind.

Der kan også være endnu en familieaktivitet på vej i form af bingo med indbyggede fysiske aktiviteter undervejs, hvor for eksempel antallet af mavebøjninger afgør tallene.

Uanset hvilke aktiviteter man laver, anbefaler Carsten Clausen Kock, at man tager udgangspunkt i, hvad man har lyst til at lave, og hvilke kompetencer man har i foreningen.

”Hvad har folk lyst til at drible med? Ham, der står for styrketræningen, er bare et energibundt. Så har vi trænere, der gerne vil stå for de mere bløde aktiviteter og så er der mig, der sidder med tankerne og prøver at definere aktiviteterne, så vi rammer forskellige målgrupper i foreningen”.

 

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. december 2021 Kultur, Sønderborg

Synnejysk stand-up i Alsion

2. december 2021 Kultur

Christoffer Brodersen og Kalle & Kloj – Lars Thiesgaard og Chresten Speggers – vender tilbage til Alsion med en ny udgave af ’En synnejysk eftermiddag’ søndag den 20. marts kl. 15.00 I første afdeling vil Christoffer Brodersen underholde med sine viser og sange – og får også besøg af en special guest star. Efter pausen […]

Læs mere...