Allan Truelsen vil gerne i gang med at tjene sine egne penge

10. februar 2016 Augustenborg

De seneste dage har politikere været fremme i skoene og snakke om, at det er utroligt vigtigt, at de mange flygtninge, som kommer til landet, får sig et job, så de dels tjener deres egne penge og dels bliver en del af samfundet.

dk/wp-content/uploads/2016/02/1798433_10201811627755221_1071367909_n.jpg” alt=”Allan Truelsen. Privat foto” width=”200″ height=”200″ /> Allan Truelsen. Privat foto

“Det synes jeg er en god idé, siger Allan Truelsen fra Augustenborg. Han vil også gerne hjælpes i en eller anden form for arbejde, så han dels kan tjene sine egne penge og dels blive en del af samfundet.

Allan Truelsen har fået amputeret et stykke af det ene ben og er sikker på, han ikke bare kan finde et såkaldt almindeligt arbejde.

“Både min kone og jeg er på kontanthjælp og det er ikke fordi, vi ikke har kæmpet for at finde et arbejde”, siger han til SønderborgNYT.

Mødtes med Aase Nyegaard

“Jeg har rådet Allan Truelsen til at bede Jobcenter om at få et ressourceforløb og arbejde hen mod et flexjob”, siger Fælleslistens Aase Nyegaard til Sønderborg. Hun mener, hun kan hjælpe ham med selve flexjobbet, men han skal først visiteres til det og det sker gennem et såkaldt ressourceforløb.

Jobcenter sender ind imellem pressemeddelelser ud, hvor der står, hvor godt det går med at få ledige ud af offentlig

Aase Nyeggard synes, der er en del udover flygtningene, der har brug for Jobcenter hjælper dem videre i livet.

Aase Nyeggard synes, der er en del – udover flygtningene – der har brug for Jobcenter hjælper dem videre i livet.

forsørgelse.

“Men der er åbenbart nogle få, der smutter gennem maskerne og det skal der da gøres noget ved”, siger Aase Nyegaard. Hun nævner, at hun også er i kontakt med en borger i Dybbøl, der har været sygemeldt i hele fire år.

“Den sygemeldte skal bestemt også have en snak med Jobcenter, så der kommer gang i tingene”, siger viceborgmester Aase Nygaard.

Allan Truelsen synes, det er bekymrende, man skal bede politikere og hjælp.

“Det hele burde sådan set køre af sig selv”, siger han.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk