Alle fra to år og opefter kan bliver PCR- eller kviktestet

10. januar 2022 COVID-19

Fra i dag, mandag, vil alle syddanskere fra to år og op kunne blive testet, når de møder op ved regionens faste, mobile og kvikteststeder. Regionen indførte i sidste uge hurtigtest af børn ned til to år og i denne uge åbner regionen for PCR-test af alle fra to år og op.

Kviktest og PCR-test af mindre børn har indtil nu været lidt af en labyrint at finde rundt i for forældre, der skulle have testet deres yngre børn. Men nu ensretter Region Syddanmark testmulighederne, så alle børn fra to år og op kan blive testet, når de møder op til test ved både regionens faste, mobil- og kvikteststeder, skriver Region Syddanmark.

Børn under to år skal stadig testes via henvisning fra egen læge.

”Vi ser, at coronasmitten breder sig blandt de yngste børn, og derfor har vi set på mulighederne for at gøre det så enkelt og nemt som muligt at få testet sit barn i Region Syddanmark. Sundhedsstyrelsen anbefaler ikke systematisk test af børn under 12 år, men det anbefales at PCR-teste børn, som har været nærkontakt eller har lette symptomer og så kan man vælge at hurtigteste før et besøg hos bedsteforældrene”, siger Region Syddanmarks koncernchef, Kurt Espersen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

200 nye Corona-smittede siden onsdag

20. januar 2022 COVID-19

Siden onsdag er antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs kommunegrænse steget med 200 og der er i dag 1975 smittede. På landsplan er der ifølge Statens Serum Institut fundet 40.626 nye smittede det seneste døgn. 825 er indlagt på sygehus – og af dem er 49 på intensiv. 28 er i respirator. Ifølge sundhedschef Michael Skriver […]

Læs mere...