Alle skal spare – bare ikke Folketinget

8. februar 2016 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborg og andre kommuner, regionerne og ministerierne skal i 2016 spare og effektivisere. Men besparelserne rammer ikke på Christiansborg.

Foto: Jan Rytkjær Callesen.

Foto: Jan Rytkjær Callesen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Folketinget er nemlig ikke omfattet af det såkaldte omprioriteringsbidrag.

Det bekræfter Folketingets direktør overfor Altinget.

“Jeg kan bekræfte, at der ikke i 2016 forekommer en procentvis omprioritering/reduktion af budgetterne. Driftsbudgettet for 2016 er baseret på en uændret budgetramme,” skriver Folketingets direktør, Carsten U. Larsen, i en mail til Altinget.

Præsidiets beslutning

Det er Præsidiet, der fastsætter de økonomiske rammer for Folketinget og dets institutioner, som også omfatter Rigsrevisionen, Statsrevisorerne og Folketingets Ombudsmand.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Præsidiet sidder de fem største partier: Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Venstre, Enhedslisten og Liberal Alliance. Forslag til Folketingets budget behandles af Præsidiet, der afgiver indstilling til Udvalget for Forretningsordenen, som vedtager det.

Driftsbudgettet for Folketinget er i 2016 på 684 millioner kroner.

13. juni 2024 112, Sønderborg

Røg fra skraldespand

13. juni 2024 112

Torsdag middag måtte brandfolk fra Station Sønderborg en tur til Rutebilstationen. “Der kom røg op fra en skraldespand, så vi hældte vand på og kørte hjem igen”, siger Beredskab Sønderborgs indsatsleder, Jesper Grau, til SønderborgNYT.

Læs mere...