Alle spor over Egernsundbroen åbnes i dag, fredag

2. oktober 2020 Broager

Nu kan trafikken glide let og nemt igen omkring Egernsund. Nu er vejarbejdet på Egernsundbroen samt indsnævringen af Brovej i Egernsund er overstået. Det betyder, at Sønderborg Kommune åbner alle fire spor over Egernsundbroen igen i dag, fredag.

Der vil i den kommende tid foregå noget arbejde i klapkælderen på Egernsundbroen, og det kan måske betyde indskrænkning af det ene kørespor i en kortere periode.

Arbejdet med Egernsundbroen har stået på siden starten af september, hvor to nedslidte fuger blev skiftet ud med en ny støjfri fugetype for at undgå slidskader på den bærende betonkonstruktion.

Artiklen fortsætter under annoncen

Brovej er indsnævret

Derudover åbnes Brovej i Egernsund også efter arbejdet med at indsnævre vejen fire spor til to spor. Sønderborg Kommune opfordrer alle trafikanter, der normalt kører i området, om at være opmærksomme på den nye indsnævring.

Asfaltarbejderne på Brovej er afsluttet. Dog mangler afstribningen, og det arbejde påbegyndes tirsdag i uge 41 og forventes afsluttet fredag i uge 41, altså i perioden fra den 6. til 9. oktober 2020. Det arbejde kan måske give mindre forstyrrelser af trafikken.

Artiklen fortsætter under annoncen

Indsnævringen på Brovej betyder, at to kørebaner er blevet til én kørebane. Det betyder, at vejen er snævret ind lige efter Egernsundbroen, når man kommer fra Alnor og Gråsten. Når man kommer fra Skodsbøl og Broager, vil det betyde, at der ikke længere er to kørebaner, når man kommer til Skovgade i Egernsund, men kun én kørebane, indtil man når til Egernsundbroen, hvor der så bliver to kørebaner.

Det har været et ønske længe at ændre Brovej fra fire spor til to spor for at gøre vejen mere trafiksikker, og arbejdet med indsnævringen af Brovej er sket samtidig med arbejdet på Egernsundbroen for at undgå, at generne ikke kom i to etaper i efteråret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når broen og Brovej ved Egernsund genåbner efter vejarbejdet, så skulle alle gener for den kollektive bustrafik også være overstået.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk