Allierede flyvere og grænsegendarm Christian Friis mindes

1. maj 2016 Kultur

Der vil blive lagt buketter ved mindesmærket for de allierede flyvere på Aabenraa kirkegård 5. maj kl. 14:00, og efterfølgende lagt buketter ved graven for Grænsegendarm Christian Friis kl. 15:00 på kirkegården i Bov.

Ved de to højtideligheder deltager Premierløjtnant J.P. Rasmussen, formand for Kontaktudvalget for de militære traditioner i Sønderborg området samt sekretær i kontaktudvalget løjtnant L. Larsen samt flere fra Kontaktudvalget.

Blandt deltagerne er Gunnar Hounsgaard fra Sønderborg som er foregangsmand for mindet om de allierede flybesætninger der mistede livet på Als, og stadig holder kontakten til flyvernes familier.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mange af disse allierede flyvere ligger begravet på kirkegården i Aabenraa hvilket er årsagen til, at der er deltagelse fra Sønderborg

Der vil endvidere være deltagelse af flere faner fra Kontaktudvalget ved mindesmærket i Aabenraa, ligesom der vil være deltagelse af borgmesteren i Aabenraa.

 

Deltagerne i de to mindehøjtideligheder slutter dagen af med at mødes over en kop kaffe på kroen i Bov.

 

Alle er velkommen til at deltage såvel kl. 14:00 i Aabenraa som i Bov kl. 15:00.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Kom tæt på krimidronningen Sara Blædel når hun besøger Brecklings Bogcafé

5. februar 2023 Kultur

Allan Breckling har sat Sara Blædel – Danmarks kvindelige krimiforfatter nummer ét – på plakaten til den næste udgave af Brecklings Bogcafé, som finder sted i Sønderborghus onsdag den 1. marts fra klokken 19. “Når jeg får besøg af Sara Blædel igen, så er det på opfordring fra flere kvindelige krimilæsere og jeg er glad […]

Læs mere...