ALOTT kompenserer for de rejsendes CO2-aftryk

17. januar 2019 Uddannelse

For at formindske udslippet af CO2 i en klimamæssigt udfordret verden, har ALOTT besluttet at støtte bevarelse af regnskoven med et beløb for hver deltager de sender ud i verden.

ALOTT er arrangører af specialrejser for unge i form af working holiday, frivilligt arbejde, praktik mm.
Langt de fleste ophold Alott arrangerer for de unge mennesker, bidrager til et godt formål uanset om det gælder wildlife rescue, socialt arbejde eller naturbevarelse.

”Den seneste tid har vi også haft fokus på at finde nogle gode miljøprogrammer, som vi kunne tilbyde,” siger ejer af ALOTT, Joan Lott Carlsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Og så slog det mig, at det ikke gav megen mening, at sende et ungt menneske halvvejs rundt om jorden for at hjælpe miljøet, hvis de samtidig er med til at belaste klimaet med mere CO2 fra flyrejsen”, siger hun til SønderborgNYT i en pressemeddelelse.

Joan Lott Carlsen tog kontakt til den grønne tænketank Concito, hvor hun blev oplyst at genskovning giver den bedste klimaeffekt. Skoven har en nøglerolle i forhold til klimaet, fordi træer, så længe de vokser, kan optage CO2 fra luften ved deres fotosyntese og lagre det som kulstof.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skove er meget vigtige for klimaet

En gennemsnitsdansker udleder 17 tons CO2 pr år.

Til sammenligning udleder en retur flyrejse til Australien 3,4 tons, hvilket vil sige 20 procent af hvad en dansker bruger på et helt år.

”Det kræver meget store skovarealer, at optage den CO2 vi udleder ved flyrejser og derfor besluttede vi at støtte med et beløb, der svarer til at kompensere for hver deltager, vi sender ud i verden.”

Ikke alene træer

Artiklen fortsætter under annoncen

Det bæredygtige projekt, der støttes, ligger i udkanten af Amazonas. Foruden at beskytte det 200.000 hektar store skovområde, giver projektet samtidig arbejde til lokalbefolkningen, forhindrer skovrydning, planter nye træer og sikrer dermed levesteder for det rige dyreliv i området.

Det har en pris

Unge mennesker skal fortsat rejse, fordi der er så uendelig mange fordele ved at kende verden og have oplevet den med egne øjne.  Det er derfor en måde, hvorpå man kan opveje sit CO2 aftryk, indtil der er opfundet et renere brændstof eller andre teknologier.

Artiklen fortsætter under annoncen

ALOTT har i forbindelse med det nye tiltag valgt at lave en lille prisstigning på tværs af alle deres tilbud, som 100 procent går ubeskåret til miljøprojektet ,for at kunne bidrage med endnu større effekt.

”Vores priser er steget med cirka 200 kroner for at hjælpe til med den vigtige genskovning, men vi tror på, at det i en tid med et enormt, og meget nødvendigt fokus på klima og miljø, er noget de unge gerne vil være med til at støtte.”siger Joan Lott Carlsen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2021 Sønderborg, Frivillige

Damefrokostens flytning til Skansen falder ikke i god jord hos alle

5. december 2021 Sønderborg

Bandet Top Seven og en længere række mennesker har skrevet kommentarer på SønderborgNYTs Facebookside, hvor de fortæller, at de slet ikke kan forestille sig Damefrokosten, når den flyttes til Skansen. “Hvor er det ærgerligt, at de vil lave noget om som har været en succes i så mange år. Men der bliver ingen damefrokost – […]

Læs mere...