Als-Fynbro-ambassadører holdt brainstorm på Comwell

13. august 2015 Erhverv

Torsdag aften havde bestyrelsen fra Als-Fynbroen inviteret de sønderjyske medlemmer til et møde på Hotel Comwell, hvor målet var at finde frem til nogle måder, der kan sikre et fortsat stigende medlemstal.IMG_9069

“Lige nu er der godt 700 medlemmer og der er lidt flere end tres af dem, der er virksomheder”, siger formand Mogens K. Nielsen. Han fortalte videre, hvad status på arbejdet for at få fast forbindelse til Fyn er.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi venter på en analyse af trafikken, så vi får en fornemmelse af, hvor mange biler, der kommer til at køre på broen”, siger han. Han vil især holde øje med, hvor meget trafik en bro mellem Fyn Als vil flytte fra Lillebæltsbroerne ved Middelfart.

Hvordan italesættes Als-Fynbroen?

“Hvem skal vi henvende os til og hvad skal vi bruge af argumenter for at få flere medlemmer”, spørger IMG_9080bestyrelsesmedlem Erling Lundsgaard de cirka 40 medlemmer, der havde fundet vejen til Hotel Comwell.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det gav en del snak ved bordene, hvor man skrev nogle af ideerne på papir, så der kunne blive samlet op.

“Først af alt, så synes vi, at der skal laves en app, fordi det er den vej de unge bruger og vi mener, der er god mening i, at vi dukker op til forældrearrangementer på efterskolerne”, lød det fra et af bordene.

“Det giver også virkelig god mening at få snakket noget klima ind i broen. Der sker jo en reduktions af CO2-udslippet, når bilister sparer tid på vejen”, siger Vivian Krøll og henviser til ungeprojektet DK2050.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved et andet bord blev der tænkt i arbejdspladser, så der blev foreslået, at det kan være en idé at besøge de store fagforeninger, der jo må have en interesse i, at deres medlemmer får en større radius at finde arbejde i.

Hvad vil politikerne høre?

I sidste ende er det politikerne på Christiansborg, som skal sige ja eller nej til broen mellem Fyn og Als.IMG_9070

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og når vi skal sælge noget til politikere, så skal der være noget i pakken, som de kan spise. Derfor skal der snakkes om, hvor meget en bro vil aflaste E45, der er hårdt belastet af trafik”, siger Vivian Krøll.

Flere finder det væsentligt at slå på, at der bliver kortere vej fra Sønderjylland til regionens universitetshospital i Odense. Mange – især ældre – har det ikke godt med at køre mange kilometer. De får glæde af broen.

Når Als-Fynbroen er indviet, så tager det en time at køre fra Sønderborg til Odense – strækningen bliver 71 kilometer, hvor turen via Middelfart er på hele 169 kilometer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jo flere medlemmer der er i foreningen Als-Fynbroen, des større vægt taler den med – og der er legende let at melde sig ind HER

billede

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 Samfund, Sønderborg

Borgmesteren takker alle brandmændene og -kvinderne

29. juli 2021 Samfund

På egne og på fællesskabets vegne udtrykker borgmester Erik Lauritzen en kæmpestort tak til nogle mennesker, der løser en ufattelig vigtig samfundsopgave. Mens mange af os holder ferie og de fleste af os nyder sommeren, så har mange mange ansatte og frivillige i vores beredskab knoklet med een af de værste brande i nyere tid […]

Læs mere...