Als Stenrev er lørdagens hovedperson på Fluepapiret

27. august 2016 Sundeved

Lørdag er en dag i stenrevets tegn og vegne af Als Stenrev bød foreningens formand, Aase Nyegaard velkommen til de sønderborgensere, der lørdag formiddag stod klar på “Fluepapiret”, som stranden ved Sønderborg Slot kaldes.

 

Stenrev er godt for fisk og for dykkere, så Aase Nyegaard glæder sig over, Velux Fonden vil hjælpe med at lave flere rev.

Stenrev er godt for fisk og for dykkere, så Aase Nyegaard glæder sig over, Velux Fonden vil hjælpe med at lave flere rev.

“Jeg byder velkommen på vegne af en forfærdelig masse mennesker og foreninger, der har gjort det muligt, at vi kan stå her i dag – forventningsfulde til et spændende dagsprogram og et spændende projektarbejde, der går i gang i dag”, sagde formand Aase Nyegaard. Hun fortalte videre, at Velux Fonden har sendt over 10 millioner kroner, der skal bruges til at lave hele seks nye stenrev omkring Als.

Foreninger og andre, der var en del af programmet er: Naturskolen, Blå Flag, Det Sønderjyske Køkken, WWF, Dykkerklubben Poseidon, Als Stenrev, Obicon og DTU Aqua.

Artiklen fortsætter under annoncen

“De vil alle sammen sørge for at vi får en god dag her på Fluepapiret, med mulighed for at oplevet havet på forskellige måder: Snorkling, smage fisk og suppe og få mere viden om den kæmpe forskel de nye stenrev får for vandkvaliteten i havet”, sagde Aase Nyegaard.

En af dykkerne fra Vedensnaturfonden kunne oplyse, at vandet er virkeligt klart, så der rigtigt bliver mulighed for at se det liv, der er under overfladen. Og der kom et par fif til, hvordan man kan se nogle underlige fisk helt tæt på.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter talen trak en hel del i dykkertøj og blev udstyret med dykkerbriller og snorkler, så de kunne tage på opdagelse.

På stranden var der info-telte og baljer med vand og andet godt fra havet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

AGS – gymnasiet med masser af små fællesområder

23. januar 2022 Uddannelse

AGS- det tidligere Amtsgymnasium – på Grundtvigs Allé i Sønderborg – var det tidligere Sønderjyllands Amts stolthed at bygge. “Der er skabt miljøer, som fordrer moderne undervisning og der er rigtigt mange små fællesområder, som er fortrinlige til gruppearbejde”, siger rektor Jeppe Kragelund til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at AGS er det helt rigtige valg […]

Læs mere...