Alsidig og underholdende ProMusica-koncert

5. februar 2023 Kultur

Søndag eftermiddag oplevede omkring 400 mennesker en afvekslende ProMusica-koncert i Alsions koncertsal – og det var fløjtenisten, Jorunn Solløs, som først var på scenen og hun skulle spille Carl Philipp Emanuel Bachs Sonate i a-mol for solofløjte. Komponisten levede fra fra 1714 og frem til 1788.

“Når jeg underviser på Musikskolen, så spørger eleverne nogle gange, hvorfor jeg altid vælger musik, som er skrevet af mennesker, som er døde. Det kan jeg så tænke lidt over”, sagde Jorunn Solløs til sit publikum. Scenen var flot pyntet med store lamper og flotte blomsterstandere, som gav deres bidrag til stemningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter Jorunn Solløs havde spillet Bach, kom Mihaela Oprea, Birgit Bauer, Jacob Elmedal og Martin Pratissoli på scenen, hvor de spillede Samuel Barbars strygekvartet Op.11

Som sidste optræden inden pausen stod Cantelina for strygekvintet og blæserkvintet på programmet – og det er skrevet af Søren Birch og han er en af de komponister, som Journn Solløs måske skal nævne for sine musikskoleelever. Han er nemlig i live og var også på scenen efter Birgit Bauer, Mihaela Oprea, Jacob Elmedal, Martin Pratissoli, Harish Kumar, Jorunn Solløs, Simona Sindrestean, Susanne Cornelius, Lena Nell og Jeppe Rasmussen havde spillet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter publikum havde fundet deres pladser igen, kom Cristina Ana og Jeppe Rasmussen på scenen og spille tre stykker for horn og klaver og de er skrevet af Reinhold Gliere.

Den næste optræden blev klaret af Kristina Hindø, Martin Pratissoli, Sébastian Brequet og Cristina Ana, der spillede David Popper – frem til det var tid til eftermiddagens sidste stykke musik og det var Divertimento af Mozart.

“Musikken er delt op i tre satser – den første er hurtigt og den efterfølges af en langsom. Den sidste sats er virkeligt hurtigt, altså en udsmidersats”, sagde Katrin Rimer, som både er tovholder for ProMusica.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Nu går jeg ud og skifter til nogle andre sko og så er jeg med, når vi spiller Mozarts”, sagde hun – og det var præcis det, der skete.

Katrin Rimer kom ind på scenen og havde følge af Birgit Bauer, Mihaela Oprea og Sébastian Brequet.

ProMusica-koncerten er gratis for publikum og det skyldes blandt andet, at musikerne optræder uden at få betaling. Næste gang, der er ProMusica, er den 26. marts og det er – traditionen tro – i Alsions koncertsal klokken 15.

Du kan SE BILLEDER HER.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. marts 2023 Uddannelse, Sønderborg

Kom til markedsdag hos FGU på Solglimt

24. marts 2023 Uddannelse

Torsdag den 30. marts kl. 16-19 holder FGU Sønderjylland marked på Solglimt 4. Eleverne har haft travlt på værkstederne og produceret rigtig mange produkter som de sælger fra deres boder. “Upcykling som også er en del af markedet forventer vi os rigtigt meget af. Vi har lagt os i selen for at lave nogle rigtige […]

Læs mere...