Alsie Express behøver mere tid for at få gavn af Corona-støtten

17. december 2020 Politik

Torsdag har Venstre og Konservative sendt et brev til finansministeren, transportministeren og erhvervsministeren. Budskabet er, at de ønsker at få forlænget perioden for den sociale rabatordning, der blev indført den 8. oktober som følge af luftfartspakken den 25. juni 2020.

Den sociale rabatordning skal sikre, at når Corona-krisen er overstået, har vi stadig lufthavne i blandt andet Sønderborg. Lufthavnen udgør nemlig en central og kritisk del af infrastrukturen i Danmark, og derfor fik Alsie Express tildelt tre millioner kroner til en social rabatordning til visse grupper, der varer frem til udgangen af 2020.

Artiklen fortsætter under annoncen

Støtteordningen skulle dog først godkendes af Europa Kommissionen i forhold til reglerne for statsstøtte, og derfor kunne Alsie Express først modtage en underskrevet konkrakt om modtagelse af støtten fra Trafik, Bygge- og Boligstyrelsen den 30. november. Dette betød, at luftfartsselskabet fik nøjagtig 31 dage inklusiv julens helligdage.

Og det blev udfordret af de lokale nedlukninger, hvor unødige rejser til og fra hovedstadsområdet blev frarådet allerede den 9. december.

Ret beset har støtteordningen kunnet virke i ni dage, og derfor ønsker Venstre og Konservative at forlænge ordningen til og med 1. maj.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Allerede under forhandlingerne til støtteordningen i oktober bad Venstre om, at den skulle fortsætte ind i det nye år. Vi vurderede allerede dengang, at det ville være helt utopisk at tænke, at luftfarten igen var på vingerne, når kalenderen siger 1. januar, men regeringen stillede sig desværre imod. Derfor har vi i dag gentaget vores budskab, og man kan sige, at gårsdagens restriktioner burde give vores budskab lidt luft under vingerne”, siger folketingsmedlem og borgmesterkadidat Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Under de møder, vi har holdt med Alsie Express her i december, har de oplyst, at de på de her ret beset kun ni dage, hvor ordningen har kunnet gælde, har de bruge ca. 350.000 kroner af ordningens i alt tre millioner. Jeg synes derfor, der vil være god fornuft i at forlænge ordningen til og med foråret, så vi også efter Corona har en livlig lufthavn i Sønderborg. Det var jo netop det politiske signal, vi med støtteordningen sendte, og derfor har jeg svært ved at forestille mig, at regeringen vil tage vores forslag negativt ned – for vi beder ikke om flere penge, vi beder derimod om, at Alsie Express får mere tid til at bruge pengene”, siger Ellen Trane Nørby fra Venstre.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk