Alsie Express satser på at flyve helt grønt

7. januar 2022 Erhverv
Det er ikke farven på flyene, men brændstoffet, der bliver grønt
Det er ikke farven på flyene, men brændstoffet, der bliver grønt

Direktør Dennis Rybasch fra Alsie Express siger til SønderborgNYT, at Alsie Express satser på at Sønderborg-Københavnruten bliver den første 100 procent grønne indenrigs flyrute.

”Vi tog første skridt sidste år, hvor vi reducerede CO2-aftrykket med fire procent ved at blande biogas i flybrændsel i brændstoffet”, siger Dennis Rybasch.

Men der er langt fra fire til 100 procent.

”Teknologisk er vores fly tilladt til at må have 50 procent SAF-fuel ombord. Flyproducenten og motorproducenten skal certificeres til, at man må have 100 procent SAF-fuel ombord. Det er forventningen, at man kan opnå denne certificering inden udgangen af 2025”.

SAF står for bæredygtigt flybrændstof. Det er produceret af bæredygtige råvarer og minder meget i sin kemi om traditionelt fossilt jetbrændstof.

”Og så er det er spørgsmål om, at der skal produceres tilstrækkeligt SAF-fuel og dermed få prisen ned. I dag er det 5-6 gange højere pris på SAF end almindelig brændstof”, siger Alsie Express-direktøren.

Han fortæller videre, at branchen ser meget positivt på regeringen udspil og har tilbage i marts 2020 fremlagt deres udspil i forbindelse med klimapartnerskabet mellem regeringen og branchen. Det er vigtigt, at der oprettes en klimafond, som støtter branchens grønne omstilling.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi venter spændt på, hvad Power-to-X-teknologien giver af muligheder og jeg er ikke i tvivl om, at netop Power-to-X på sigt bliver løsningen for flytrafikkens omstilling”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen – måske det rette valg til din ungdomsuddannelse

22. januar 2022 Uddannelse

Den 3. februar er der Åbent Hus på Statsskolen og det er et arrangement, hvor elever fra grundskolernes afgangsklasser kan komme på besøg og finde ud af, om Statsskolens gymnasie- eller hf-klasser er den rigtige ungdomsuddannelse for dem. Åbent Hus-dagen kan du læse om på Statsskolens hjemmeside, som du finder her. “Det er en snart […]

Læs mere...