Alsie Express sikrede flotte passagertal i Sønderborg Lufthavn

9. januar 2019 Erhverv

Sønderborg Lufthavn viser en flot vækst i passagertallet for 2018, hvor 72.435 passagerer valgte at benytte Sønderborgs lokale lufthavn, hvilket er det højeste antal passagerer siden 2011.

“Vi ligger lidt under vores forventning på 75.000 passagerer i 2018, men jeg er alligevel godt tilfreds med, at vi har haft en vækst på næsen 10.0000 passagerer fra 2017 til 2018”, siger lufthavnschef Christian Berg til SønderborgNYT.

Årsagen til at Sønderborg Lufthavn ikke helt indfrier passagerforventingen skyldes, at efteråret har budt på lidt lavere antal passagerer i chartertrafikken.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi oplevede en rekordsommer i chartertrafikken, men efter sommeren har der været en vis påpasselighed i markedet”, siger Christian Berg, der til foråret skal tage første spadestik til en ny terminalbygning i lufthavnen og, hvis alt forløber planmæssigt, står en ny terminalbygning færdig om knap tre år.

Flere fløj med Alsie Express 

Alsie Express, der med op til fem daglige afgange til København og sommerrute til Bornholm, fik en passager-stigning på 8,2 procent og hertil kommer flere charterture for Gislev Rejser, hvor omkring 4.300 rejste med fly fra Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Knap 64.000 passagerer fløj med fly mellem Sønderborg og København i 2018 og godt 1.400 benyttede vores rejser til Bornholm”, siger Alsie Ekspress’ direktør, Lone M. Koch, til SønderborgNYT.

Hun fortæller videre, at Alsie Express også fløj Gislev Rejsers feriegæster til Italien og her var der en stigning på hele 71 procent – det svarer til godt 4.300 rejsende.

Sønderborg Lufthavn har gennem flere år arbejdet for at trække passagerer fra et større opland og her tænkes der på Slesvig og hele Sønderjylland.

“Med Alsie Express’ ‘Rejs fire sammen’ og med ferierejserne til Bornholm nåede vi længere ud end tidligere, så det er produkter der rammer bredt”, siger Lone M. Koch

Lone M. Koch er spændt på 2019, der meget gerne skal blive endnu bedre.

“Gislev Rejser sender fly med feriegæster til Bologna og så vil der også være andre rejsende, som starter deres udlandsrejser fra Sønderborg Lufthavn. Vores samarbejdspartnere skriver på deres hjemmesider, at der er mulighed for at flyve fra Sønderborg til København og derfra videre ud i verden”, siger Lone M. Koch til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lufthavnen gøres klar til 300.000 rejsende

Sønderborg Lufthavn er i dag en af landets mindre lufthavne, men tilbage i lufthavnens storhedstid var der 125.000 passagerer i 1997 og med de nye planer for udviklingen af Sønderborg Lufthavn, skal 300.000 benytte lufthavnen i 2022 og det kræver nye ruter og operatører.

“Jeg ønsker ikke at melde ud med, hvad vores forventning til passagerallet er for 2019, men vi arbejder fortsat hårdt på at få flere operatører og ruter til Sønderborg Lufthavn”, siger lufthavnschef Christian Berg til SønderborgNYT. Han løfter ikke sløret for, hvilke ruter der arbejdes med eller hvilke operatører, der fremover skal sikre 300.000 passagerer i 2022.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Lufthavn er ejet af Sønderborg Kommune, der investerer 25 millioner kroner i 2019 og yderligere to år frem, i alt 75 millioner kroner, som skal bruges til en modernisering af lufthavnen, blandt andet med en ny terminalbygning, rulleveje og holdeplads til flyene.

Hele udviklingen af lufthavnen kommer til at koste omkring 100 millioner kroner og skal finansieres i samarbejde med private aktører.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2021 Politik, Sønderborg

Kommunen skal sikre at drikkevandsboringer er pesticidfri

1. december 2021 Politik

Alle kommuner skal gennemgå alle zoner omkring vandboringer inden udgangen af 2022 og sikre, at de friholdes for pesticider. For at nå i mål med dette krav har Teknik- og Miljøudvalget givet forvaltningen lov til at udstede påbud til ejere af jord omkring boringerne. ”Det handler i bund og grund om at beskytte vores drikkevand. […]

Læs mere...