Alsingergildets Pejlemærker i endnu et oplag

25. oktober 2020 Kultur

Det alsiske dialektlaug Alsingergildet udgav i november 2018 deres seneste bog, Pejlemærker. Bogen blev trykt i 1000 eksemplarer, men var allerede tidligere i år udsolgt. Nu er et nyt oplag på gaden.

Bogen er skrevet af Alsingergildets egne gildesøstre og -brødre, og de har beskrevet 101 mere eller mindre kendte lokaliteter på Als.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle er skrevet på både alsisk og rigsdansk, bogen er rigt illustreret, og ved hjælp af GPS-koordinater kan man anvende bogen som turguide og finde frem til alle stederne.

“Vi er overvældede og glade for, at bogen er blevet så godt modtaget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi vurderer nøje interessen og efterspørgslen, når vi går i gang med et nyt projekt. Og det er klart, at når færre efterhånden taler dialekten, så går vi forsigtigt frem med oplagsstørrelsen

Artiklen fortsætter under annoncen

Men Pejlemærker har tydeligvis ramt en interesse hos mange for Als, dens natur og historiske steder”, fortæller oldermand i Alsingergildet, Herdis Thomsen Maaløe.

“Mange har brugt den som gave til bekendte, der er flyttet væk fra øen, mens andre har fået den, fordi de er flyttet til øen og i bogen får en god introduktion til spændende udflugtsmål i deres nye nabolag.

Vi har fået utrolig god respons på den, og derfor har vi nu trykt et oplag nummer 2 på 500 eksemplarer”, siger oldermanden i en pressemeddelelse.

Bogen, der er indbundet og på 220 sider, koster 220 kr.

Den kan købes hos de lokale boghandlere og via Alsingergildets hjemmeside.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Erhverv, Gråsten

Biogas: Kommunen vidste Nature Energy var i gang med at bygge i Kværs

22. april 2021 Erhverv

Tine Brodersen er med i gruppen ‘Nej tak til biogasanlæg i Kværs’ og hun undrer sig over, at Sønderborg Kommune ikke forlængst har stoppet biogas-byggeriet. Det skete først onsdag og det var efter at Miljø- og Fødevareklagenævnet havde fejet Sønderborg Kommunes miljøgodkendelse og VVM-tilladelse af bordet. “Det er jo ikke fordi, forvaltningen ikke har vidst, […]

Læs mere...