Alsingergildets Pejlemærker i endnu et oplag

25. oktober 2020 Kultur

Det alsiske dialektlaug Alsingergildet udgav i november 2018 deres seneste bog, Pejlemærker. Bogen blev trykt i 1000 eksemplarer, men var allerede tidligere i år udsolgt. Nu er et nyt oplag på gaden.

Bogen er skrevet af Alsingergildets egne gildesøstre og -brødre, og de har beskrevet 101 mere eller mindre kendte lokaliteter på Als. Alle er skrevet på både alsisk og rigsdansk, bogen er rigt illustreret, og ved hjælp af GPS-koordinater kan man anvende bogen som turguide og finde frem til alle stederne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er overvældede og glade for, at bogen er blevet så godt modtaget. Vi vurderer nøje interessen og efterspørgslen, når vi går i gang med et nyt projekt. Og det er klart, at når færre efterhånden taler dialekten, så går vi forsigtigt frem med oplagsstørrelsen. Men Pejlemærker har tydeligvis ramt en interesse hos mange for Als, dens natur og historiske steder”, fortæller oldermand i Alsingergildet, Herdis Thomsen Maaløe.

“Mange har brugt den som gave til bekendte, der er flyttet væk fra øen, mens andre har fået den, fordi de er flyttet til øen og i bogen får en god introduktion til spændende udflugtsmål i deres nye nabolag. Vi har fået utrolig god respons på den, og derfor har vi nu trykt et oplag nummer 2 på 500 eksemplarer”, siger oldermanden i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bogen, der er indbundet og på 220 sider, koster 220 kr. Den kan købes hos de lokale boghandlere og via Alsingergildets hjemmeside.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Mandag var fire håndboldspillere på køkkenholdet

27. september 2022 Sønderborg

Mandag eftermiddag mødtes en gruppe børn og frivillige fra Ungdommens Røde Kors med fire af de seje håndboldspillere SønderjyskEs herrehold og det gjorde de for at hygge sig med at lave mad og spise sammen. SønderborgNYT fangede håndboldspilleren Rasmus Bech og ‘køkkenpigen’ Cecilie, som fortalte, hvilke opgaver, som de havde fået. “Vi har hakket chokolade, […]

Læs mere...