Alsion: Borgermøde om Als-Fynbroen

1. februar 2014 Erhverv

Pressemeddelelse:

Foreningen Als-Fyn Broen arbejder for etablering af en fast forbindelse mellem Als og Fyn. For at sætte fokus på dette vigtige udviklingsprojekt for vækst, beskæftigelse og bosætning afholder foreningen i samarbejde med Sønderborg kommune et offentligt møde mandag den 10. marts kl. 16.30 på Alsion.

Mogens K. Nielsen, Henrik T. Nielsen, Dorthe Seeberg, Erling Lundsgaard, Jens Møller og Ove Engstrøm er med i bro-bestyrelsen, der håber på stort deltagerantal den 10. marts.

Mogens K. Nielsen, Henrik T. Nielsen, Dorthe Seeberg, Erling Lundsgaard, Jens Møller og Ove Engstrøm er med i bro-bestyrelsen, der håber på stort deltagerantal den 10. marts.

Artiklen fortsætter under annoncen

I panelet deltager Jørgen Mads Clausen fra Danfoss, den nye rektor for Syddansk Universitet Henrik Øregaard Dam samt en række fremtrædende politikere.

Jørgen Mads Clausen vil fortælle om en fast forbindelses betydning for virksomhederne og erhvervsudviklingen. Borgmestrene i Sønderborg og Faaborg-Midtfyn vil orientere om broens betydning for kommunerne, og hvordan vi kommer videre med arbejdet hen imod etableringen af broen.

Regionsrådsformand Carl Holst vil komme med et oplæg om en fast forbindelses betydning for Region Syddanmark, mens rektor for Syddansk Universitet Henrik Øregaard Dam vil fortælle om samspillet med universiteterne i Regionen og syd for grænsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Endelig vil Flensborgs overborgmester Simon Faber orientere om en fast forbindelses betydning for samspillet i grænselandet. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål og komme med synspunkter.

Fordelene ved en bro til Fyn

Foreningen Als-Fyn Broen arrangerer mødet for at oplyse om projektet og tydeliggøre ønsket om den faste forbindelse. Foreningens formand, Mogens K. Nielsen siger, at en fast forbindelse mellem Als og Fyn for alvor kan give vort område et tiltrængt løft. En bro vil skabe et nyt stort vækstområde i Vestdanmark. Således vil Region Syddanmark blive forbundet både i nord og syd og ny dynamik vil skabe grundlag for vækst og beskæftigelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgermøder om Als-Fyn Broen er på Alsion.

Borgermøder om Als-Fyn Broen er på Alsion.

En fast forbindelse mellem Als og Fyn vil omdanne udkantsområder til udviklingsområder samt skabe arbejdspladser og fastholde eksisterende virksomheder, og det har vi virkelig behov for i vort område, understreger Mogens K. Nielsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med hensyn til jobmuligheder vil en Als-Fyn forbindelse også give større fleksibilitet på begge sider af Lillebælt. Der vil dukke nye jobmuligheder op, når man kan bo i Sønderjylland og arbejde på Fyn eller omvendt, hvilket er umuligt for mange i dag.

Mogens K. Nielsen fremhæver også, at de mange flere jobmuligheder vil gøre det mere attraktivt at bosætte sig i Region Syddanmark. Dette kan få positive følger for huspriserne, skattegrundlaget, foreningslivet og forretningslivet i området.

Artiklen fortsætter under annoncen

Broen til vækst

Foreningen peger på, at den faste forbindelse mellem Als og Fyn er et vigtigt emne for den langsigtede udvikling i hele Region Syddanmark. Den faste forbindelse vil på mange områder give et stort løft til Fyn og Sønderjylland, og derfor skal vi ikke tøve med at igangsætte projektet.ALS-FYNBROEN_Logo_positiv

Foreningen Als-Fyn Broen opfordrer alle interesserede til at møde op til borgermødet i Sønderborg for at høre nærmere om projektet Als-Fyn broen og gerne deltage i debatten. Foreningen håber på stort fremmøde, dels fordi det er et interessant møde med fremtrædende paneldeltagere, og dels fordi et stort fremmøde vil være med til at markere befolkningens ønske om den faste forbindelse. Det er gratis at deltage i mødet, og tilmelding er ikke nødvendig.

Selve mødeprogrammet kan ses på www.als-fynbroen.dk, hvor man også kan læse mere om foreningen. Det er muligt at melde sig ind i foreningen via hjemmesiden.

I forbindelse med borgermødet vil det være muligt at høre mere om Foreningen Als-Fyn Broen og også melde sig ind i foreningen.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. august 2022 Politik, Sønderborg

Unibrew og ReKom gør klar til gadefest ved havnefronten

8. august 2022 Politik

Gadefest Tour er et initiativ fra Royal Unibrew og ReKom Group og konceptet transformerer midlertidigt gaderummet til et pulserende fællesskab, hvor der er plads til store som små armbevægelser. Det ændrer rammerne for hvordan borgerne oplever samt bruger byen og dens rummelighed. Det er et åbent event, der er gratis at deltage i, skriver Unibrew […]

Læs mere...