Alsion: Promusica-koncert og symfoniorkestrets programlancering

25. februar 2020 Kultur

Symfoniorkestrets sæson 20/21 præsenteres og lanceres søndag den 29. marts 2020 fra kl. 12.00-15.00 med billetsalg og musikalske indslag i Alsion i Sønderborg. I år samarbejder symfoniorkestret med ProMusica om sæsonlanceringen med en festlig søndag i musikkens tegn, hvor dagen rundes af med ProMusica-koncert i koncertsalen klokken 14:30.

På dagen løftes sløret for det nye sæsonprogram, som blandt andet byder på highlights med en god blanding af værker fra forskellige perioder og med forskelligt udtryk – fra de mindre værker for reduceret besætning, over symfonier og solistkoncerter til værker for kor.

Bryggeriet Fuglsang, som igen i denne sæson er enesponsor for det trykte sæsonprogram, stiller op til sæsonlanceringen med smagsprøver på øl og vand i kunstnerfoyeren i Alsion. Desuden vil ensembler fra orkestret spille små musikalske indslag inden den helt store afslutning med ProMusica i koncertsalen.

Billetsalget foregår i tidsrummet kl. 12.00-15.00, hvor administrationen vil holde åbent med mulighed for at købe sæsonabonnementer. Man stiller sig op i køen ved at trække et nummer.

Artiklen fortsætter under annoncen

I det veloplagte Sønderjyllands Symfoniorkester glæder alle sig til at byde velkommen i sæsonen 20/21 og at møde koncertgængere i alle aldre i mange af Syd- og Sønderjyllands samt Sydslesvigs koncertsale.

ProMusica er symfoniorkestrets egne ensembler og deres helt eget forum til kammermusik og solistiske optrædener. ProMusica spiler 5-8 søndagskoncerter i hver sæson. Den første ProMusica-koncert fandt sted den 23. september 1970 og dermed kan ProMusica fejre sit 50års jubilæum i 2020. Alle ProMusica-koncerter er gratis og de spilles i Koncertsalen i Alsion.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. december 2022 Kultur, Sønderborg

Nu sidder Inge Adriansen på sin bænk

4. december 2022 Kultur

Søndag blev skulpturen ‘Forundringparat’, en bronzeskulptur af  tidligere museumsinspektør Inge Adriansen, afsløret på Strandpromenaden. Inge Adriansen, som døde i 2017, godkendte selv skulpturen, som blev forsinket på sin rejse fra lille model til færdig skulptur. “Det tog flere år at få finanseringen på plads og vi kan i dag takke ni sponsorer for, at vi […]

Læs mere...