Alsion-udstilling om fremtidens biogasanlæg

14. maj 2013 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Alsion lægger i de kommende uger rum til en udstilling om biogasanlæg, som Naturstyrelsen har fået på benene med støtte fra RealDania. Formålet med udstillingen, som kommer til Sønderborg efter en premiereudstilling på Dansk Arkitektur Center i København i april, sætter fokus på, hvordan biogasanlæg med hjælp fra arkitektur kan spille sammen med landskabet.

 

Biogasanlæg skal i de kommende år bidrage til at gøre Danmark uafhængig af fossile brændstoffer som olie og kul. En stor udfordring bliver i den forbindelse at finde optimale placeringer til anlæggene, som kan være på størrelse med flere fodboldbaner. Mange forskellige interesser skal afvejes, og det bliver afgørende, at anlæg, arkitektur og landskaber tænkes sammen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Denne udfordring var baggrunden for, at RealDania valgte at støtte et projekt om biogasanlæg, arkitektur og landskab med tre mio. kr. Formålet med projektet har været at udvikle og formidle viden og værktøjer, når biogasanlæggene skal planlægges, placeres og projekteres, og at udvikle en type anlæg, som på kvalificeret vis kan indpasses i det åbne land. Projektet blev afsluttet i december sidste år i form af syv pilotprojekter, og det er udformningen af dem og deres tilpasning i landskabet, der er dokumenteret i udstillingen, som nu kan ses i Sønderborg. Udstillingen blev åbnet første gang i København af miljøminister Ida Auken, ligesom RealDanias direktør, Hans Peter Svendler, og et ekspertpanel deltog.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

I udvælgelsen af de syv projekter til udstillingen er der lagt vægt på, at de repræsenterer forskellige arkitektoniske og landskabelige muligheder og udfordringer. De første erfaringer fra projektet har vist, at biogasanlæggene kan blive attraktive elementer i landskabet, hvis blot de landskabelige og arkitektoniske udfordringer tages med i overvejelserne så tidligt som muligt.

Udstillingen viser syv konkrete bud på, hvordan der kan findes plads til biogasanlæggene, så de bliver til mindst mulig gene for mennesker og natur

Artiklen fortsætter under annoncen

Det hele er udviklet af en rådgivergruppe bestående af Cowi A/S, Videncenter for Landbrug, Gottlieb Paludan Arkitekter A/S, Tankestreg Arkitekter og Naturstyrelsens biogassekretariat.

Udstillingen kan ses på Alsion frem til 31. maj

Og den er skaffet til Sønderborg af chef i Plan&Byg i Sønderborg Kommune, Vivian Krøll

 

 

19. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

Rektor kan ikke sige om der skæres ned på SDU i Sønderborg

19. april 2024 Uddannelse

Forligspartierne er enige om, at der i forhold til et gennemsnit af optaget mellem 2018 og 2022 fremadrettet skal beskæres otte procent i antallet af nye akademiske bachelorstuderende. På grund af den demografiske udvikling – og mindre ungdomsårgange – er procenttallet efterfølgende blevet opjusteret, så der på nationalt niveau skal optages ca. 10 procent færre […]

Læs mere...