Alsisk Fiskeweekend den 12. – 14. april

Alsisk Fiskeweekend. Pressefoto
Alsisk Fiskeweekend. Pressefoto
1. april 2024 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Som de nu har gjort i mere end 60 år, byder Sportsfiskerforeningen Als og Alsiske Kystfiskere foråret velkommen ved at invitere til fiskekonkurrence den anden weekend i april. Vandtemperaturer i de kystnære områder er nu så høj, at der igen er gang i ørredernes stofskifte, så de nu for alvor kan tage føde til sig.

Som man siger inden for lystfiskerkredse, så er fisken kommet i ’hugget’ og er dermed nemmere at få til at tage agnen, der serveres for dem. Det er nu, det sker!

Selve fiskekonkurrencen starter fredag den 12. april kl. 00.00 og fortsætter uden stop til sidste indvejningstidspunkt søndag den 14. kl. 16.30.

Artiklen fortsætter under annoncen

I vores område er der nu forbud mod fangst af torsk, og åerne er heller ikke åbne endnu, så der dystes om fangster fra kysten af laks, havørred og regnbueørred. Man skal blot huske, at vilde laks er fredet, så der kan kun indvejes udsatte laks, der kan kendes på, at de har fået den lille fedtfinne bagest på ryggen klippet af.

Konkurrencen er således en ren kystkonkurrence, og der må fiskes fra kysten hele vejen fra grænsen ved Skomagerhus i syd til Kolding Havn i nord samt på øerne Årø, Barsø, Als og St. Okseø.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle kan deltage, og for de, der endnu ikke medlem af en af de tre organiserede lystfiskerforeninger: Sportsfiskerforeningen Als, Alsiske Kystfiskere og Alsiske Fluefiskere, byder konkurrencen på endnu et godt tilbud. Ved efterfølgende at melde sig ind i foreningernes sammenslutning: Syddanske Lystfiskere, kan man få prisen for sine deltagerkort i rabat på medlemskontingentet for 2024, og 4 deltagerkort eller flere kan veksles til et helt gratis medlemskab.

Lørdag aften er der mulighed for at deltage i en rigtig gang fælles hyggespisning. Der er begrænset antal pladser, og der plejer at være rift om pladserne, så tøv ikke for længe med at melde dig – og familien – til, skriver arrangørerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ud over de mange fine præmier til de fangede fisk – herunder også præmiering af dagens flotteste fisk, er der søndag efter indvejningens afslutning et stort amerikansk lotteri med en middag for 2 – alt betalt – på Hotel Baltic som hovedpræmie samt lodtrækninger om mange andre flotte gevinster på deltagerkortene.

Tag ud og prøv lykken og und dig selv en afstressende weekend i fiskeriets tegn. Uanset om du fanger fisk eller ej er der er altid plads til en hyggelig fiskesnak til indvejningerne i klublokalet på Kløver Skolen fredag og lørdag fra kl. 17.30 – 18.00 og søndag fra kl. 16.00 – 16.30.

Artiklen fortsætter under annoncen

Deltagerkort á kr. 150 kan købes hos MacNab og Outdoor i Centrum i Sønderborg, ligesom du kan indløse deltagerkort ved betaling over din netbank.

Der er mange fine præmier, og du kan indveje lige så mange fisk i hver gruppe, som du køber deltagerkort, så hvorfor nøjes med et?

Hele weekendens program samt præsentation af arrangementet d. 4. april og middagen lørdag d. 13. kan downloades fra AlsiskFiskeweekend.dk

15. april 2024 Politik, Sønderborg

Oprensningen af Himmark Strand kom et skridt nærmere

15. april 2024 Politik

Regeringen har netop aftalt at sætte 550 millioner kroner af til oprydningen af de danske generationsforureninger. Aftalen sikrer en solid finansiering til første fase af regionernes fortsatte arbejde med oprydningerne, og en af dem er Himmark Strand på Als. Det er et vigtigt skridt, der baner vejen for, at oprydningen på Nordals kan komme i […]

Læs mere...