Alskorets 35 damer leder efter en ny korleder

6. august 2020 Kultur

For Alskoret, som for alle de mange andre kor i Danmark, sluttede forårssæsonen meget brat i år. Væk og aflyst var alle korprøver, forårskoncerter, fællesarrangementer med andre kor og hyggelige årsafslutninger med fest og fællessang. Men for Alskoret blev afslutningen ekstra udfordrende. Deres dirigent gennem seks år, Berit Falster-Hansen, rejste fra området, og de må nu se sig om efter en ny korleder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et kor i vækst

I Sønderborg-området er der en stærk tradition for voksenkorsang. Damekoret Alskoret Sønderborg har eksisteret siden 1947 og blev startet i kølvandet af alsangen, som bredte sig ud over Danmark under anden verdenskrig. Der har været op- og nedture i antallet at sangere i koret, men i takt med at der de seneste år igen er kommet en øget interesse for at synge i kor, er antallet af sangere steget, og der er nu 35-40 sangere, som hver mandag møder op til et par timers sang. Mødedisciplinen er i top, og der er en god og glad stemning i koret.

Gode sange

”Vi søger en korleder, som kan være med til at videreudvikle vores kor og alle de gode sange, vi har i vores bagkatalog. Vi kan godt lide at blive udfordret og lære nyt, og vi ved godt, at selv om det kan lyde noget skævt til at begynde med, bliver det godt til sidst,” siger korets formand, Linda Petersen, i en pressemeddelelse. Repertoiret spænder over danske og udenlandske sange inden for den rytmiske genre, men også fx klassisk musik og viser og selvfølgelig julemusik, når sæsonen er til det.

Der er ingen koncertarrangementer i kalenderen i øjeblikket, så når den nye sæson begynder i slutningen af august, vil der være god tid til at koret og en ny korleder i fred og ro kan lære hinanden at kende.

På korets hjemmeside alskoret.dk kan man høre nogle optagelser af korets optræden ved Sønderborgkorenes Forårskoncert i 2019.

”Vi håber, der snart dukker en op, som har lyst til at arbejde med os. Vi er klar til at tage godt imod hvem, der måtte melde sig, uanset om det er et ungt menneske med måske mindre erfaring, eller en garvet korleder med masser af erfaring,” siger Linda Petersen. Hun er klar ved telefonen, 23 23 78 32 eller på mail alskoret@gmail.com, hvis nogen skulle have lyst til at arbejde med Alskoret.

Alskoret. Pressefoto

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk