Alslinjen: Færgeudbud endeligt tildelt

14. september 2022 Augustenborg
Færgen Fynshav. Foto: Ole Kæhler
Færgen Fynshav. Foto: Ole Kæhler

Færgeruten Alslinjen blev i dag endeligt tildelt Molslinjen for en ny 10-årig kontraktperiode. Ruten – og Samsølinjen – har netop været igennem Transportministeriets udbud, og her havde Molslinjen, som i forvejen sejler de to ruter, de bedste bud.

Derfor blev der i dag sat underskrifter på kontrakterne hos Transportministeriet. Alslinjen mellem Bøjden og Fynshav skal besejles fra september 2024.

”Med dagens underskrift er endnu to færgeruter på vej mod grøn drift. Færgerne er bindeleddet for mange borgere til og fra skole, job eller ferie. Nu bliver det snart med grøn energi, mindre støj og forurening til gavn for både passagerne og beboere ved havnene”, siger transportminister Trine Bramsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alslinjen skal fremover betjenes af elfærge og det samme skal Samsølinjen. De to skibe kommer til at sætte helt nye standarder for elfærger i Danmark.

”Nu er vores kontrakt med Transportministeriet bekræftet og endelig, og derfor aktiverer vi også straks kontrakterne om byggeriet af de nye elfærger hos Cemre Shipyard i Tyrkiet. Vi glæder os meget til at vise, hvad vi og værftet kan levere”, siger Carsten Jensen, administrerende direktør for Molslinjen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...