Alslinjens kommende færge er søsat

Alslinjens færge skal skiftes ud. Arkivfoto: Ole Kæhler
Alslinjens færge skal skiftes ud. Arkivfoto: Ole Kæhler
9. april 2024 Augustenborg Skrevet af: Ole Kæhler

Alslinjens nye elfærge til ruten mellem Bøjden og Fynshav kunne i weekenden for første gang vise sine flydeevner ved søsætningen på det tyrkiske værft Cemre, skriver Molslinjen i en pressemeddelelse.

Til tudende skibshorn og tonerne af ’I like to move it’ gled færgen stille og roligt i vandet i den vellykkede søsætning og nu fortsætter arbejdet på at gøre den klar til at sejle mellem Als og Fyn i slutningen af året.

Nerthus er en vigtig del af den grønne omstilling hos Molslinjen, hvor elfærgen afløser en ældre dieselfærge på Alslinjen mellem Bøjden og Fynshav.

Den nye elfærge er udviklet i et samarbejde mellem Molslinjens teknikere og eksperterne på værftet i Tyrkiet, og skibene vil sætte helt nye standarder for elfærger herhjemme, når det gælder kapacitet og hastighed.

28. maj 2024 Samfund, Sønderborg

SONFOR vil bruge over en milliard på et nyt renseanlæg

28. maj 2024 Samfund

I 2016 blev det besluttet, at der skulle bygges et centralt renseanlæg i Sønderborg Kommune, og dengang blev der sat en prislap på 300 millioner kroner på projektet. Her, otte år senere, kigger SONFOR ind i en samlet investering på 1,3 milliarder kroner. Det siger bestyrelsesformand for SONFOR, Ellen Trane Nørby, til SønderborgNYT TV i […]

Læs mere...