Alslug sætter nyt liv i den udtjente pc – og det er helt gratis

6. november 2021 Sundeved

Endnu en gang kan vi i foreningen Alslug tilbyde at skifte en overfyldt og virusplaget Windows i en bærbar ud med et styresystem i Linuxfamilien.

Næste gang er lørdag den 13. november mellem klokken 13.00 og 16.30 i Foreningshuset, Bakkensbro Aktivitetscenter i Ullerup.

Valget er dit:

Vil du give en masse penge for en ny computer?

Eller vil du give den gamle computer nyt liv, ved at installere Linux på den?

Programmerne er gratis, skriver Alslug.

Mange kender navne som Ubuntu og Android, men det er de færreste der ved at disse er eksempler på Linux.

Du tager dine ellers afskrevne pc’er med til et af foreningens arrangementer, og fylder bilen med andre interesserede mennesker. Vi hjælper med installationen i vores lokale, hvor du også får en introduktion til din nye Linux, og vi hjælper dig i gang.

Du får automatisk gratis opdateringer af alle dine programmer indtil 2025. Undervejs kan du opgradere til en nyere version, og få endnu længere opdateringer. Det koster heller ikke noget.

Mange kender LibreOffice, Google, Firefox. Disse programmer er selvfølgelig også kendte i Linux. LibreOffice tekstbehandlingen kender både .docx og .pdf formater. Tilsvarende med regnearket og andet. Der medfølger programmer til det meste.

Hvis du skal bruge en tekstbehandling, lidt regneark, adgang til netbank, mail, e-boks og borger.dk, surfe og bruge Youtube og Facebook, streame film, printe en side, så er en Linux-installation et godt alternativ.

En Linux pc er en arbejdsmaskine til det lille kontor eller private gemakker. Det kræver ikke så mange ressourser. Virus og andre sikkerhedsbrister er stort set ukendte i en opdateret Linux-computer.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2021 Sønderborg, Frivillige

Damefrokostens flytning til Skansen falder ikke i god jord hos alle

5. december 2021 Sønderborg

Bandet Top Seven og en længere række mennesker har skrevet kommentarer på SønderborgNYTs Facebookside, hvor de fortæller, at de slet ikke kan forestille sig Damefrokosten, når den flyttes til Skansen. “Hvor er det ærgerligt, at de vil lave noget om som har været en succes i så mange år. Men der bliver ingen damefrokost – […]

Læs mere...