Alssundbroen er 40 år i dag

19. oktober 2021 Samfund

I dag, den 19. oktober er det 40 år siden, Alssundbroen blev indviet og begivenheden så mange lokale i tysk tv.

“Danmarks Radio sendte ikke tv fra åbningen og det gav en del ballade på Christiansborg og på DR”, fortæller Jørn Thrane, som bor på Dybbølsiden af Alssund.

På indvielsesdagen udgav Dy-Po Tryk, Sønderborg, et ‘Særtryk af skrift’, som havde titlen ‘Færge og broer’.

Tilbage i slutningen af 1950erne besluttede man, at forbindelsen mellem Sønderjylland og øerne skulle udbygges, så hele strækningen af A8 fra Tønder over Kruså og Sønderborg til Nyborg kunne klassificeres som hovedvej.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det fremgår af Særtrykket fra Dy-Po Tryk.

Trafikken på Kong Chritian den Xs Bro steg betragteligt og planerne om at bygge en ny bro over Alssund tog form – og ved en licitation i 1978 kom der i alt ti bud på opgaven, som gik til et konsortium, der bestod af C.G. Jensen fra Risskov og AB Skånska Cementgjuteriet, som den 20. april underskrev kontrakten med Vejdirektoratet under navnet ‘Alssundkonsortiet’.

Broen kostede 148 millioner kroner og vejen 90 millioner.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. november 2021 112, Sønderborg

Masser af politi på Hvedemarken – en person anholdt og en kørt væk i ambulance

27. november 2021 112

Lørdag aften kort efter klokken 20 var der masser af politi ud for en boligblok på Hvedemarken i Sønderborg og alt tyder på, der kan være sket det, som politiet kalder en ‘hændelse’ og det kan dække over drab eller drabsforsøg. Vidner fortæller, der var en indsatslederbil, to såkaldte reklamevogne og også en civil politibil […]

Læs mere...