Alssundgymnasiet får studieretning med idræt

7. november 2017 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

AGS bliver dermed det eneste almene gymnasium i Sønderjylland, der fra næste år kan tilbyde en idrætsstudieretning til de nye elever.

Efter implementeringen af gymnasiereformen i august var det ikke længere muligt for nogen af landets almene gymnasier (STX) at udbyde studieretninger med idræt. Men nu kan næste års 1.g.elever på AGS alligevel få en studentereksamen, hvor idræt udgør en væsentlig del af deres skolegang.

Det er nu en realitet, efter Alssundgymnasiet som det eneste almene gymnasium i Sønderjylland netop har fået dispensation fra Undervisningsministeriet til at udbyde en studieretning med idræt.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det betyder meget for AGS og mange af vores elever”, siger rektor på AGS Per Møller i en pressemeddelelse.

”Vi var kede af ikke at kunne tilbyde en af vores allermest populære studieretninger, som vi havde brugt mange år på at tilrettelægge. Derfor er vi meget begejstrede for, at Undervisningsministeriet har anerkendt vores store arbejde med at gøre idræt til en integreret del af det almendannende gymnasium ved at tildele os dispensation”.

Der blev kun givet 20 af de eftertragtede dispensationer på landsbasis, og da Region Syd også omfatter Fyn med flere store gymnasier, var det langtfra skrevet i kortene, at Sønderborg skulle være blandt de udvalgte byer.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg betragter det som en stor anerkendelse af vores idrætslæreres seriøse og vedholdende arbejde med deres fag. Idræt og biologi har suppleret hinanden eksemplarisk i den tidligere studieretning med en praksisnær og oplevelsesorienteret tilgang til det faglige. Lærerne har for eksempel udviklet et meget vellykket studieturskoncept på Korsika, hvor eleverne igennem adventuresport har foretaget målinger og udregninger på kroppens fysiske formåen under pressede situationer. Det er netop en sådan tankegang og arbejdsformer som disse, vi gerne vil arbejde videre med”, siger Per Møller.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med dispensationen til studieretningen følger også arbejde med videreudvikling. AGS har blandt andet iværksat et udvidet samarbejde med både Humlehøjskolen og Idrætshøjskolen Sønderborg.

”Vi har bestemt ikke tænkt os at hvile på laurbærrene”, siger Per Møller.

”Derfor har vi også videreudviklet vores samarbejde med vores lokale partnere, så de nu både omfatter Humlehøjskolen og Idrætshøjskolen. Målet er faglig sparring imellem elever, lærere og skoler på uddannelsessteder med børn på forskellige årgange. Vi vil gerne tilbyde alle unge i Sønderborg og omegn et seriøst tilbud, hvor idrættens kvaliteter sættes i et større fagligt, kulturelt og dannelsesmæssigt perspektiv”.

23. juli 2024 Erhverv, Gråsten

Messedeltagere skal opdage hvor skønt her er

23. juli 2024 Erhverv

De fire sønderjyske kommuner, Sønderborg, Aabenraa, Tønder og Haderslev, har slået sig sammen om den første, fælles sønderjyske bosætnings- og jobmesse, ‘Bo- og Jobmessen Sønderjylland’. Den foregår fredag den 13. september kl. 12-15 i Ahlmannsparken i Gråsten. “Når vi er med i messen, så er det ganske enkelt for at fortælle, der ikke findes mange […]

Læs mere...