Alt er klar til byggestart på water-park-hotel

28. juni 2013 Erhverv

Af Kristian Pallesen

Med et fælles koncept for hotel og waterpark skabes der i Sønderborg et unikt byggeri i samarbejde med entreprenørfirmaet A. Enggaard, Aalborg, og Henning Larsen Architects i København.

Næste skridt er taget på vejen til byggeriet af det hidtil største hotel i den dansk-tyske grænse-region.

Havneselskabet i Sønderborg har skabt et fælles konsortium til at virkeliggøre byggeriet af hotel med waterpark i den nye bydel i Sønderborg, som den internationalt berømmede arkitekt Frank Gehry har udarbejdet masterplan for.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Havneselskab har således indgået aftaler med de parter og operatører, som i et fælles konsortium vil få detaljerne på plads for både byggeri og drift af et hotel med 210 værelser på 18 etager og en waterpark på 6.000 kvm.

Parterne i det nye sønderjyske hotelkonsortium er én af Tysklands solide internationale hoteloperatører, RIMC , med hotelprojekter i en række lande og tyske Alpamare Management, som er én af de førende europæiske udviklere af waterparks. Bygge- og entreprenør-kompetencerne bidrager A. Enggaard, Aalborg med, og konsortiets parter er gået i tæt dialog med Henning Larsen Architects , som er udvalgt til at tegne projektet.

–  Vi har bragt netop de parter sammen, som kan realisere projektet, så vi får det allerbedste grundlag til i efteråret også at få finansieringen på plads, mener havneselskabets administrerende direktør Michael Saxtorph, Sønderborg. Han siger om processen:

– Det fælles konsortium viser en fantastisk vilje og fasthed i drøftelserne om, hvordan alle krav til byggeriets bæredygtighed, driftsøkonomi og publikums oplevelse af kvalitet bliver helt unik for vores landsdel. Vi forventer at kunne præsentere det samlede projekt i detaljer sidst i august.

Artiklen fortsætter under annoncen

Eksperter i hoteldrift

RIMC har et solidt kendskab og erfaring i at udvikle individuelle hotelkoncepter og har været involveret i at udvikle og drive ca. 100 hoteller i Tyskland, Schweiz, Østrig, Rusland, Italien, Indien og Benelux. Kerneydelsen er at skabe hotelkoncepter, gennemføre dem og senere drive disse.

– RIMC fuldender skræddersyede kontrakter tilpasset lokale forhold og sætter aldrig deres eget navn på hotellet. De formår at sætte sig ind

Artiklen fortsætter under annoncen

i de lokale forhold og at se mulighederne i synergier, der er med til at sikre hotellet en langsigtet sund økonomi. Dermed bliver det også en langsigtet sund investering. Og som direktøren i selskabet siger det, så er de måske ikke bedre end andre hotel-grupper. De er bare anderledes – og superkompetente, lyder vurderingen fra Michael Saxtorph.

Artiklen fortsætter under annoncen

Trendsætter for waterparker

Alpamare er trendsætter indenfor waterparker og har mere end 30 års erfaring i at designe, bygge og drive rentable waterparker i bl.a. Tyskland og Schweiz. Firmaet åbnede i 1972 Europas første badeland og står bag én af verdens første indendørs vandlande med en unik kombination af sjov og wellness faciliteter. Alpamare er tildelt prisen for det reneste vandland i Tyskland.

– Alpamare ved præcist, hvad slags forundersøgelse investorer har brug for. De ved, hvilke oplysninger der er relevante for lave drifts-og vedligeholdelsesomkostninger, og hvordan man konstant kan øge interessen for en park i et stærkt konkurrencepræget miljø. Det er en meget seriøs og professionel partner for os, da de samtidig lægger stor vægt på energioptimering og energirecirkulering i waterparken – det er jo væsentligt i ProjectZero-land, understreger havneselskabets adm. direktør Michael Saxtorph.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. maj 2021 Kultur, Sønderborg

Sådan er Corona-reglerne for Sønderborg Sommer Revy

13. maj 2021 Kultur

Sønderborg Sommer Revy har modtaget myndighedernes restriktioner og de siger, at gæster gerne må sidde sammen i grupper med under en meters afstand, såfremt gruppen i forvejen har tæt kontakt med hinanden eller normalt ses på tilsvarende vis. En gruppe kan bestå af fra to og op til 60 personer. ”Vi er derfor i gang […]

Læs mere...