Alternativet sætter fokus på bæredygtighed i bred forstand

5. oktober 2017 KV2017

Marian Paysen og Kirsten M. Andreasen er på Alternativets kandidatliste til kommunalvalget og deres mål er at komme i byrådet og skubbe lidt til tingene omkring miljø, og arbejde for social og økonomisk bæredygtighed.

”Social bæredygtighed er, at alle er med – også de der har det svært”, siger Kirsten M. Andreasen, der vil undgå, at vi deles op i A- og B-mennesker.

”Vi skal tage et fælles ansvar for hinanden og ikke overlade det til kommunen”, siger hun.

Kommunen afløser husmødrene

Artiklen fortsætter under annoncen

”Kommunen tager sig mere og mere af alt det, der tidligere blev klaret af husmødre. Kvinderne er i dag på

Kirsten Maria Andreasen stiller op for Alternativet.

arbejdsmarkedet, men jeg synes, der er store fordele ved at sætte arbejdstiden ned, så der bliver mere tid til familien”, siger Kirsten M. Andreasen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Manglen på tid til familien rammer trivslen og det betyder lavere fødselstal”, siger hun. Når job og karrierer presser familierne, så handler det om de bløde værdier.

”Og de fylder ikke på Excel-arkene, men det drypper ind i kommunen – og siden ’90 har kommunen kørt efter en forretningsmodel, selvom det burde være efter en husholdningsmodel”, siger Kirsten M. Andreasen til SønderborgNYT.

”Når kommunen arbejder ud fra en forretningsmodel, hvor indtægten er skat – og vi bliver syge, så bliver vi en udgift”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tænk i helheder

Alsion, der nu er 10 år, er et byggeprojekt, der lykkedes fint.

”Det kan man ikke sige om Borgen, som ikke er befordrende for bymiljøet og heller ikke er stort nok til at blive kaldt et center”, siger Kirsten M. Andreasen. Hun savner også fortællinger om gode oplevelser i gågaden og kulturoplevelser, der vækker opsigt.

”Det er ikke godt nok med ’mere af det samme’ – indholdet skal meget mere op, så det kan trække”, siger Kirsten M. Andreasen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle skal have et job

Marian Paysen er glad for fleksjobordningen, som giver fysisk og psykisk udfordrede en chance på arbejdsmarkedet. I dag er det at have et job en stor del af vores identitet og har du ikke arbejde, så er du en udgift.

”Jeg vil gerne have et rummeligt arbejdsmarked, hvor man finder opgaver, der passer til den enkelte”, siger Marian Paysen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

På et arbejdsmarked, hvor alt skal måles på Excel-ark, så er fart og tempo et plus.

”Så jeg vil have sat psykisk arbejdsmilø og socialt ansvar på programmet”, siger Marian Paysen.

Mit eget kryds

Hvis Marian Paysen skal vælge mellem en af de mange kandidater, der ikke står på Alternativets liste, så er hun slet ikke i tvil om, hvem der så skal have hendes kryds.

”Det skal Anders Brandt på Liste Ø”, siger hun.

Kirsten M. Andreasen kan ikke svare, inden hun ser kandidatlisterne.

”Jeg skal først se, hvilke kvinder, der stiller op. For mig er det vigtigt, der vælges flere end tre kvinder ind i det næste byråd”, siger hun.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. januar 2022 Politik, Sønderborg

Hans Peter Toft glæder sig over 1000 nye Dansk Folkeparti-medlemmer

25. januar 2022 Politik

Fra formandsvalget i Dansk Folkeparti sluttede søndag eftermiddag og frem til mandag klokken 19 fik Dansk Folkeparti godt 1000 nye medlemmer. “Det er altså dejligt, at der er flere, som melder sig ind i partiet”, siger lokalformand Hans Peter Toft til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at der fra centralt hold i partiet er blevet ringet […]

Læs mere...