Alternativet: Vi skal have rummelige arbejdspladser

28. oktober 2017 KV2017

Byrådskandidat Marian Paysen, Alternativet, skriver:

Vi kan, som Sønderborg kommune, sammen med erhvervslivet gå foran og sammen skabe rummelige arbejdspladser.

Det kan vise sig at være økonomisk bæredygtigt både for kommune og erhvervslivet.

For det første ved at skabe rummelige og fleksible arbejdspladser, kan vi nedbringe sygefravær, stressrelaterede sygdomme etc.Desuden kan vi give plads til fysisk og psykisk sårbare borgere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Da vores familier tit er sammenbragte og komplekse giver det ofte udfordringer at få familien og arbejdet til at hænge sammen, ubalance i arbejds- og familielivet kan medføre sygdom og stress.

Virksomhederne og kommunen som arbejdsgiver har ikke haft øje nok for at familiemønstrene er under forandring og kræver mere fleksible og rummelig arbejdstider/arbejdsformer.

Jeg mener, at hvis vi på nuværende tidspunkt vil nedbringe sygefraværet, skal vi gribe det an på en måde, hvor den enkelte medarbejder har langt højere indflydelse på sine arbejdstider og opgaver.

For det andet jo mere medarbejderen oplever sig velinformeret og medinddraget i de visioner man har som virksomhed eller kommune, jo mere ro, trivsel og arbejdsglæde skaber det.

Vi skal i langt højere grad arbejde forbyggende i stedet for at symptombehandle. Det er mere langsigtet og bæredygtig – rent menneskeligt og også økonomisk.

Det vil jeg gerne være med til at sætte på dagsorden i Sønderborg Kommune.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk