Alternativet vil have et landdistriktsministerium i provinsen

21. juli Politik

Det er ikke nok at sende statslige arbejdspladser ud af København. Hvis skævvridningen mellem land og by skal vendes, skal der mere til.

Det mener Alternativet, der nu foreslår at oprette et ministerium for landdistrikter. Ministeriet skal ifølge Roger Matthisen, ordfører for Alternativet, sørge for, at landdistrikterne er på den politiske dagsorden, og at ny lovgivning ikke har negative konsekvenser for landdistrikterne. Det skriver Avisen Danmark.

“Det er glimrende, at regeringen udflytter arbejdspladser, men det er jo småting i forhold til, hvordan vi har centraliseret ind mod de store byer. Dette ministerium skal være stærkt og væsentligt og samle alle de dagsordner, som i dag er placeret på tværs af ministerier og udvalg,” siger Roger Matthisen til Avisen Danmark.

S er skeptiske

“For mig giver det blot symbolsk mening. Et ministerium har i høj grad brug for et nært samarbejde med Folketinget. Der er stor risiko for en fiasko, og det kan blive undergravende i forhold til den gode dagsorden om at flytte statslige arbejdspladser ud,” siger Kaare Dybvad til Avisen Danmark.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk

Læs også...