Altinget: Statsministerens mindeord om Prins Henrik

14. februar 2018 Gråsten Skrevet af: Ole Kæhler

MINDEORD: Statsminister Lars Løkke Rasmussens har skrevet følgende mindeord om Hans Kongelige Højhed Prins Henrik.

Det er med stor sorg, at jeg har modtaget meddelelsen om Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død.

Prins Henriks liv rummer hele verden. Fra en barndom i Hanoi til gymnasium i Cahors. Fra studieophold i Saigon til værnepligt i Algeriet. Fra en diplomatisk karriere i London til at være et skattet samlingspunkt for den kongelige familie i Danmark.

Han mestrede på bedste vis den danske humor og selvironi. Han brændte for finere fransk madlavning og besad charme og sans for poesi, musik og kunst. Med sit internationale udsyn var han med til at åbne danskernes øjne for verden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Prins Henrik satte tydelige aftryk på verden omkring sig gennem hele sit liv. Han var en facetternes mand med mod og kant. Han turde sætte sig selv og sin person i spil og nægtede at være tilskuer til livet. Livet skulle leves og opleves. Derfor var det altid en beleven og engageret prins, man mødte.

Prins Henrik har på fornem vis repræsenteret Danmark. Hans engagement var smittende, og hans indsigt enorm, uanset hvor og i hvilken sammenhæng han færdedes.

Prinsens livsglæde foldede sig for alvor ud sammen med børnebørnene, der heldigvis fik mange år til at lære deres lune og kærlige farfar at kende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Prinsen bevarede, trods sygdom, sit gode humør til det sidste. Det er beundringsværdigt, hvor fint den kongelige familie har tacklet og åbent fortalt om den svære tid, de har været igennem.

Den kongelige familie har mistet et anker.

Dronning Margrethe har mistet sin indsigtsfulde og varme livsledsager igennem mere end et halvt århundrede.

Danmark har mistet en unik repræsentant for vores land.

Jeg vil på danskernes vegne gerne udtrykke dyb medfølelse med Dronning Margrethe og med hele den kongelige familie.

Artiklen fortsætter under annoncen

Æret være Prins Henriks minde.