Ambulance Syd mangler stadig reddere

21. januar 2017 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Selvom der er kommet noget mere ro omkring ambulancedriften i regionen, så er der stadig problemer med at bemande ambulancerne. Det viser en gennemgang af ambulanceberedskabets såkaldte nedetider, som TV Syd har lavet.

Nedetider er den tid, en ambulance står stille og ikke er til rådighed for alarmcentralen. Det kan for eksempel være på grund af en punktering – eller slet og ret fordi ambulancen ikke er bemandet.

Og ambulancerne i regionen står stille, for selvom regionen har fået flere reddere end BIOS havde, så viser tallene, at nogle stationer står tomme i timevis.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tallene vækker dog ikke bekymring ved formanden for det præhospitale udvalg i Region Syddanmark, Thyge Nielsen. Han hæfter sig ved, at nedetiden er faldet i den periode, Region Syddanmark har stået for ambulancedriften.

“Det er flot, at vi er kommet derned – og vi må gerne komme endnu længere ned. Da vi overtog driften var nedetiden på 7-8 pct. af den samlede drift, nu er nedetiden på omkring 2 procent”, siger Thyge Nielsen til TV Syd.

En af forklaringerne er, at Ambulance Syd har fået rekrutteret reddere, så de arbejder sig op mod de 595 reddere, der er afsat løn til i ambulanceselskabets budget. Thyge Nielsen vurderer, at regionen har omkring 550 reddere ansat på nuværende tidspunkt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er godt på vej, og planen er også, at vi skal have nedetiden længere ned. Men vi kommer aldrig helt ned på nul”, siger Thyge Nielsen.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Kultur, Nordborg

MC Als Heimerz har åbent hus den 9. juli

30. juni 2022 Kultur

Den 9. juli – mellem klokken 13 og 17 – er der åbent hus hos MC Als Heimerz, som står klar med kaffe, kage og ringriderpølser til en billig penge. Det skriver klubben i en pressemeddelelse. “Endelig er det muligt at inviterer andre på besøg og vi glæder os til at få en snak med […]

Læs mere...