Ambulancereddere får mulighed for at afslutte patienter på stedet

22. december 2016 REGIONALT Skrevet af: Ole Kæhler

Syddanske reddere får bedre muligheder for at afslutte patienter, der er komme ud for mindre skader, på stedet, så de undgår en unødvendig ambulancetur til sygehuset. Det er én af konsekvenserne af en beslutning, som regionsrådet traf på mødet i mandags.

Regionsrådet vedtog 19. december en række tiltag, der betyder mere udstyr i de syddanske ambulancer, udvider reddernes muligheder for at give medicin og giver redderne mulighed for at afslutte behandlingen på stedet ved mindre skader, så patienterne undgår en unødvendig ambulancetur til sygehuset, skriver Region Syddnmark i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis en ambulance er rykket ud, har redderne – som reglerne er i dag – dårlige muligheder for at afslutte en patient på stedet, hvis det viser sig, at patienten for eksempel har skåret sig eller forstuvet en ankel. Selvom skaden ikke er så slem som først antaget, vil patienten typisk blive taget med på sygehuset alligevel. Med de nye retningslinjer, som regionsrådet nu har vedtaget, vil redderne få bedre muligheder for at afslutte patienter med mindre skader på stedet.

Det er en fordel både for patienten, som undgår en unødvendig ambulancetur til sygehuset, og for beredskabet, som hurtigere har en ambulance klar til at tage sig af vigtigere opgaver.

Artiklen fortsætter under annoncen

Planen er at de nye retningslinjer kan være på plads inden for to til tre måneder.

19. april 2024 112, Sønderborg

Politiet fandt flere kilo narko

19. april 2024 112

Torsdag ransagede politiet en lejlighed i Sønderborg by og de fandt flere kilo ulovlige stoffer. “Der var godt 2,8 kilo skunk og 1,5 kilo hash i lejligheden”, siger Chris Thorning Vesterdal fra politiet. Det var et tip, som fik politiet til at komme. “Vi sigtede 29-årig kvinde fra Rødding og en jævnladrende mand, som ikke […]

Læs mere...