Ambulancereddere får mulighed for at afslutte patienter på stedet

22. december 2016 REGIONALT
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Syddanske reddere får bedre muligheder for at afslutte patienter, der er komme ud for mindre skader, på stedet, så de undgår en unødvendig ambulancetur til sygehuset. Det er én af konsekvenserne af en beslutning, som regionsrådet traf på mødet i mandags.

Regionsrådet vedtog 19. december en række tiltag, der betyder mere udstyr i de syddanske ambulancer, udvider reddernes muligheder for at give medicin og giver redderne mulighed for at afslutte behandlingen på stedet ved mindre skader, så patienterne undgår en unødvendig ambulancetur til sygehuset, skriver Region Syddnmark i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis en ambulance er rykket ud, har redderne – som reglerne er i dag – dårlige muligheder for at afslutte en patient på stedet, hvis det viser sig, at patienten for eksempel har skåret sig eller forstuvet en ankel. Selvom skaden ikke er så slem som først antaget, vil patienten typisk blive taget med på sygehuset alligevel. Med de nye retningslinjer, som regionsrådet nu har vedtaget, vil redderne få bedre muligheder for at afslutte patienter med mindre skader på stedet.

Det er en fordel både for patienten, som undgår en unødvendig ambulancetur til sygehuset, og for beredskabet, som hurtigere har en ambulance klar til at tage sig af vigtigere opgaver.

Artiklen fortsætter under annoncen

Planen er at de nye retningslinjer kan være på plads inden for to til tre måneder.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Symfoniorkestret spiller for Tour de France-tilskuere og for cykelryttere

28. juni 2022 Tour de France

På søndag, når Tour de France-rytterne suser væk fra Gråsten, så kommer de forbi vognmand Knud Erik Heissel og tæt ved ham står Sønderjyllands Symfoniorkester på deres store friluftscene, hvor de i løbet af eftermiddagen spiller hele tre gange. “Vi har sat et program sammen, så publikum kommer til at lytte til både dansk og […]

Læs mere...