Anbefaler et nej til boliger i stueetagen i bygning ved Torvet i Gråsten

6. december 2022 Politik

Når politikerne tirsdag eftermiddag samles til møde i Teknik-, By- og Bolig-udvalget skal de blandt andet bestemme sig for, om de vil give et forbud imod, at stueetagen på Slotsgade 1 i Gråsten bliver ændret fra butik til boliger.

Der er søgt om tilladelse til, at der laves lejligheder i hele bygningen.

Ved at ændre stueetagen i Slotsgade 1 til boliger vurderer forvaltningen, at det vil påvirke og ændre karakteren af den centrale del af bymidten. Boliger i stueetagen vil opleves private og lukkede og ikke være facader, som er åbne og henvender sig til bymidte, Torvet og de funktioner, der er i Gråsten Bymidte.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningen vurderer derfor, at et skifte til boliger i stueetagen vil udvande Gråsten bymidte som bymidte med byliv og som attraktion for både lokale og besøgende og opfordrer derfor udvalgsmedlemmerne til at beslutte sig for et paragraf 14-forbud.

Et §14 forbud betyder, at der inden for et år skal være offentliggjort et forslag til lokalplan og derfor vil den lokalplan skulle prioriteres – og det kan forsinke andre lokalplaner.

Forvaltningen oplyser også, at der sagtens kan laves boliger på første og anden etage.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Nordborg, Samfund

Kom en tur i svømmehallen og prøv LivredderPatruljens udstyr

4. februar 2023 Nordborg

Kom og vær med, når Nordals Idrætscenter og Humlehøj-hallerne får besøg af TrygFondens LivredderPatrulje den 15. februar i vinterferien. Sammen med svømmehallens egne livreddere sætter LivredderPatruljen gang i sjove og udfordrende vandaktiviteter og viser blandt andet, hvordan man redder sig selv og andre i vandet, skriver Trygfonden. Alle svømmehallens gæster er velkomne til at være […]

Læs mere...