Anbefaling: Sæt SFO-priserne 15 pct. ned

30. april 2015 Politik

På Børne- og Uddannelsesudvalgets møde blev der ikke enighed om priserne på SFO. Venstre ville have prisen sat 20 pct. ned, som de lovede under valgkampen.sfo

Et flertal i udvalget kan gå med til at sænke prisen med 15 procent, men det er ikke nok til Venstre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Onsdag kom sagen gennem Økonomiudvalget, hvor et flertal anbefaler en reduktion i prisen 15 pct. og den manglende indtægt skal frem til januar skal hentes i kommunens kasse.

Også i Økonomiudvalget står Venstre fast.

Desuden stemte Dansk Folkeparti også imod flertallet. Det gjorde de fordi de mener, det er forkert først at nedsætte et kommissorium, der skal arbejde med fremtidens SFO-tilbud og umiddelbart efter begrænse de økonomiske rammer.

Erik Lorenzen fra Fælleslisten er spændt på, om flere børn meldes ind i SFO.

Erik Lorenzen fra Fælleslisten er spændt på, om flere børn meldes ind i SFO.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udvalgsformanden håbede på kompromis

“Jeg havde da håbet, at Venstre allerede i udvalget gik efter et kompromis. Vi strakte os fra 10 til 15 procent, men Venstre stod på deres”, siger formand for Børne- og Uddannelsesudvalget Erik Lorenzen.

Et af Venstres argumenter for en større prissænkning i SFO er, at forældre oplever, de får mindre for de samme penge og derfor tager deres børn ud.

“Hvis det argument holder, så begynder forældre at melde deres børn igen. Og det får vi jo at se”, siger Erik Lorenzen til SønderborgNyt.

I den kommende uge beslutter Byrådet, om priserne i SFO skal falde med 15 eller 20 procent.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. februar 2023 Politik, Sønderborg

Forvaltningen skal finde en vej til at Sønderborg får en skøjtebane

1. februar 2023 Politik

I budgetaftalen for 2023-2026 ønskes det, der laves alternative modeller for anlæg og drift af en skøjtebane i løbet af 2023. Det er afgørende, at et nyt projekt tager udgangspunkt i et offentlig-privat samarbejde, der samtidig kan bruges som showcase for energioptimering og moderne teknologi. ”Vi har bedt forvaltningen undersøge mulighederne for, hvordan vi kan […]

Læs mere...